Delavci Gozdarske zadruga Ormož so zjutraj podrli drevesa na ptujski tržnici.

Delavci Gozdarske zadruge Ormož so, po naročilu Mestne občine Ptuj, danes zjutraj podrli vseh šest starih cigarovcev, ki so se nahajala na Mestni tržnici Ptuj. Delavci so vso drevje in veje pospravili v roku ene ure.

Drevesa na ptujski tržnici so dvignila mnogo prahu v zadnjih mesecih. Civilna pobuda si je več mesecev prizadevala za ohranitev dreves, a jim kljub 4000 zbranih podpisov to ni uspelo. Ptujski župan je na neki točki predlagal že referendum o tem, ali bi se drevesa podrla ali ne, a si je nato premislil. Mestna občina Ptuj je najela tudi strokovnjaka, ki je podal strokovno oceno o stanju dreves. V svoji oceni je zapisal, da so drevesa v zelo slabem stanju in je najbolje, da se jih podre.

Predstavnica civilne pobude Romana Ercegovič je izrazila ogorčenje nad tem dejanjem ter pozvala meščane in meščanke, naj se pridružijo protestu,s katerim bodo pričeli nemudoma. V znak protesta, ogorčenja in žalosti bodo prižigali svečke, poroča Večer.

Iz Mestne občine Ptuj so sporočili, da bodo v naslednjih dneh objavili javni razpis, s katerim bodo izbrali izvajalca, ki bo prevzel in izvedel ureditev mestne tržnice. Gradbena dela pa bi se naj pričela predvidoma spomladi. Projekt zajema tudi Slomškovo in Miklošičevo ulico, vključno z vso pripadajočo komunalno opremo in ostalo infrastrukturo, izgradnjo pokrite tržnice, gostinskega lokala in trgovine za prodajo domačih, lokalnih izdelkov, sanitarije, streho prireditvenega prostora, odra z vso tehniko. V kletnih prostorih tega objekta bodo skladišča za opremo prireditvenega prostora, garderobni in drugi prostori za potrebe tržnice. 

»V izvedbo tega projekta smo vložili dve leti trdega dela in navsezadnje pridobili več kot 4 mio EUR evropskih nepovratnih sredstev, ki bodo namenjena razvoju mestnega jedra in infrastrukture v njem. Verjamem, da bo ta prostor postal središče prireditvenega in družabnega življenja na Ptuju in prostor, kjer bo obiskovalcem na voljo bogata kulturna vsebina, pestra kulinarična ponudba in domači proizvodi,« je povedal Miran Senčar, župan Mestne občine Ptuj in dodal, da bo mestno središče manj obremenjeno s prometom, s tem pa bodo nove površine pridobili pešci in kolesarji.

S prenovo mestne tržnice želijo na Ptuju pridobiti urejen prostor, ki bo središče dogajanja, prodaje domačih proizvodov, kulinaričnih užitkov, prostor za izvedbo različnih prireditev (kulturnih, zabavnih, športnih..) in privlačen kraj za druženje in preživljanje prostega časa, so sporočili z ptujske občine. Z obnovo tržnice bo spremenjen tudi prometni režim v tem delu mesta, povečala se bo peš cona in s tem bo narejen prvi korak k zmanjšanju števila avtomobilov v starem mestnem jedru, število parkirnih mest se bo zmanjšalo, prav tako bo promet na območju mestne tržnice omejen za dostavo in stanovalce.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice