Obilno deževje poplavljalo v več krajih po Sloveniji. Voznik z avtomobilom obtičal v zalitem podvozu.

Vremenoslovci so za skrajni vzhod Slovenije danes napovedovali možnost nastanka izjemno močnih neviht z debelo točo in silovitimi nalivi. Arso je izdal oranžni alarm za območje celotne Slovenije, Evropski sistem za obveščanje pred nevihtami pa za obmejno območje celo opozorilo najvišje stopnje. 

Toča nam je k sreči bila prihranjena, a Podravje je vendarle zajelo močno deževje. Poplave pa so povzročale številne nevšečnosti.

Kot so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so v občini Trnovska vas v času neurja posredovali gasilci, ki so iz zalite kleti stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo. Podobno je bilo tudi v Ormožu in v občini Juršinci, kjer so iz več stanovanjskih objektov iz zalitih kleti črpali meteorno vodo ter čistili nanošeno umazanijo z različnih odsekov cest. V občini Ptuj so gasilci odstranili podrto drevo, posredovali pa so tudi v Svetem Tomažu, kjer so ob črpanju meteorne vode iz zalite kleti pomagali še delavcem Elektra pri postavitvi podrtega električnega droga.
 

Pretijo tudi zemeljski plazovi

O močnih nalivih so poročali tudi iz drugih krajev po Sloveniji.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje je do težav z meteornimi vodami prihajalo na več mestih v osrednji in vzhodni Sloveniji. Največ preglavic je vreme povzročalo na Koroškem, pa tudi v okolici Ljubljane in Posavja. Voda je zalivala kleti stanovanjskih blokov, sprožali so se tudi zemeljski plazovi, ki so zahtevali intervencije gasilcev in ponekod celo zaprtja cest.

S precejšnjimi težavami so se srečevali v Pomurju, kjer je dež poplavil asfaltirane površine po velikem delu Murske Sobote in okoliških naselij.

Sredi enega od zalitih podvozov je obtičal tudi voznik avtomobila. Po naših informacijah je na semaforju pred podvozom, ko je bil ta poplavljen, sicer svetila rdeča luč.

Geološki zavod Slovenije medtem opozarja na povečano verjetnost zemeljskih plazov v osrednjem in vzhodnem delu države. Prebivalcem na območjih, kjer so se v preteklosti že dogajali zemeljski plazovi, svetujejo, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh in pobočjih ter na sveže razpoke v opornih zidovih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice