Mariborski kriminalisti so na današnji novinarski konferenci predstavili ugotovitve kriminalistične preiskave več požarov. Za njih naj bi bil odgovoren požigalec, ki so ga policisti že prijeli.

Mariborski kriminalisti so na današnji novinarski konferenci povedali, da so pri preiskovanju teh požarov v določenih primerih že izključili tako tehnične kot vremenske dejavnosti, zato so obstajali utemeljeni sumi, da so bili ti požari podtaknjeni oz. da gre za požige. Zato je policija usmerila vse svoje moči v to, da prime tega požigalca.

»V soboto malo po polnoči je v Dornavi zagorelo gospodarsko poslopje, zaradi tega so začeli z določenimi aktivnosti in ujeli kolesarja, ki se je iz te smeri peljal v smer Gorišnice. Ko je zagledal policijsko vozilo, je odvrgel kolo in peš stekel med njive, vendar je bil pozneje priveden s strani policijske patrulje. Ugotovljeno je, da gre za moškega, starega 29 let, z območja policijske postaje Gorišnica. Odvzeta mu je bila tudi prostost. Nastala škoda na gospodarskem poslopju znaša približno 10.000 evrov. Po zbiranju obvestil, so policisti dobili potrditev, da je moški osumljen še vsaj osmih požigov na območju Ptuja in Gorišnice. Ti požigi so se vrstili od junija do oktobra. Skupna škoda pa znaša približno 2,4 milijona evrov. Včeraj popoldne je bil osumljeni priveden pred dežurno preiskovalno sodnico okrožnega sodišča na Ptuju, katera mu je odredila pripor,« pojasnjuje pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Zadnji požig je bil gospodarskega poslopja 7. oktobra, potem 17. junija je bil požig žage na Ptuju in tehničnih delavnic Slovenskih železnic, 9. septembra so bili trije požigi, in sicer dveh stavb na območju Ptuja in skladiščnih prostorov v Markovcih, 23. septembra je zagorelo gospodarsko poslopje v Sobetincih, 30. septembra pa gospodarsko poslopje v Dornavi in 1. oktobra gospodarsko poslopje v Moškanjcih.

Za zdaj menijo, da je to počel sam, priskava pa poteka tudi v druge smeri, saj preiskujejo še več požarov na tem območju v daljšem časovnem obdobju.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice