Včeraj ob 18. uri se je začel praznični december, ko so se v mestu v družbi pravljičnih bitij prižgale luči.

Nebo nad mestom se je osvetlilo v spremstvu zbora učencev ptujskih osnovnih šol, snežink, škratov in tete Zime, na Mestnem in Slovenskem trgu pa sta zablesteli božični jelki, ob katerih so rajali razigrani otroci. Ob 18.30 se je začel še praznični sejem, ki je privabil veliko radovednežev, in koncert David Matići banda.

Ptujska pravljica

Pravljično podobo najstarejšega slovenskega mesta bo na Mestnem trgu med 15. in 30. decembrom pričarala še Ptujska pravljica. V sklopu Ptujske pravljice bo vsak dan od 14. ure dalje potekal pravljični sejem. Za najmlajše bo vsak dan med 16. in 19. uro odprt pravljični kotiček, v katerem bo tudi Božiček. Za rajanje otrok bodo poskrbeli škrati in škratke.

Ponudniki na prazničnih stojnicah bodo poskrbeli za tople napitke, lokalno kulinariko ter prisrčna novoletna darila.

Zadnji dan v letu silvestrovanje tudi za najmlajše

Na zadnji dan v letu bo poskrbljeno, da bodo tudi otroci lahko uživali v silvestrovanju. Ob 11. uri se bo pričelo silvestrovanje za otroke, ki bodo ob polnoči že spali. Najmlajši bodo na zadnji dan v letu odštevali sekunde v družbi Ribiča Pepeta.

Tradicionalno silvestrovanje ob zaključku Ptujske pravljice bo od 22. ure pa vse do zgodnjih jutranjih ur potekalo v središču mesta. Za glasbo bodo poskrbeli Manouche in David Matići band, ob polnoči pa bo obiskovalce nagovoril tudi župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice