Slavnostni govornik predsednik vlade Miro Cerar je ob otvoritvi poudaril, da je odsek izjemno pomemben za podravsko in štajersko avtocesto.

DARS je danes dopoldne v promet predal prvi del odseka podravske avtoceste A4 med Draženci in Gruškovjem. Slovesne otvoritve 7,3 kilometra dolge štiripasovnice med Draženci in Gruškovjem so se udeležili minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, predsednik uprave DARS Tomaž Vidic in predsednik vlade Miro Cerar, ki je bil tudi slovesni govornik.

Pospešena gradnja avtocest po Sloveniji je stekla v začetku 90 let prejšnjega stoletja, ko je družba Dars pričela uresničevati nacionalni program izgradnje avtoces. Danes imamo v Sloveniji več kot 600 kilometrov avtocest ter hitrih cest. 

Pred osmimi leti je bil dokončan prvi odsek podravske avtoceste. Promet je takrat stekel po 20 kilometrih dolgi sodobni štiripasovnici med Slivnico in Draženci. Danes pa se zgodba podravske avtoceste, s odprtjem predzadnjega odseka, nadaljuje in približuje koncu. Prihodnje leto bo dokončan še zadnji odsek v dolžini nekaj manj kot šest kilometrov. 

Cerar je v nagovoru poudaril, da ga veseli, da se bo danes namenu predalo dobrih 7 kilometrov dolg odsek avtoceste, ki je izjemno pomemben za podravsko in štajersko avtocesto. Po njegovih besedah je odsek izjemno olajšanje za lokalne prebivalce, ki so v zadnjih letih morali veliko pretrpeti.

»Slovenija s tem odsekom ponovno diha s polnimi pljuči. Ta odsek je izjemno pomemben za podravsko in štajersko avtocesto. Z odsekom, ki bo dokončan prihodnje leto, pa bo stekla povezava med Šentiljem in mejo s Hrvaško. To je bilo možno izpeljati samo s sodelovanjem pri skupnih projektih in dobrimi odnosi. Infrastruktura je izredno pomembna za državo in ljudi, saj infrastruktura ljudi povezuje. Brez odlične infrastrukture tudi gospodarstvo ni konkurenčno,« je povedal predsednik vlade.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice