Ptujski trgi in ulice so s prižigom prazničnih luči zasijali v pravljični podobi.

Ob svetlobnih verigah in okraskih, ki so osvetlili zgodovinska pročelja, k sprehodu skozi očarljivo staro mestno jedro vabijo tudi smrečice in božični liki.

Letos je svetlobnega okrasja nekoliko več kot prejšnja leta, presenetila pa so nas kar štiri božična drevesca. Glavna novoletna smreka, tista na Mestnem trgu, je visoka 16 metrov.

Ker je letos druženje onemogočeno, je županja Nuška Gajšek Ptujčanom in Ptujčankam zaželela lepe praznike kar preko video nagovora. 

Kljub številnim omejitvam praznično vzdušje za otroke

Zaradi epidemije koronavirusa bo letošnja Ptujska pravljica nekoliko drugačna. Med 18. in 31. decembrom 2020 bo svoje občinstvo nagovarjala v spletni obliki - zabaven in poučen program bo mogoče spremljati vsak dan ob 18. uri na Facebook strani Visit Ptuj.

Za zabavo bodo poskrbeli prepoznavni in že dobro poznani obrazi Ptujske pravljice, nagajivi ptujski škrati in ptujski Božiček. 

Mladi gledalci bodo lahko v okviru kratkih spletnih vsebin pokukali v božičkovo delavnico, v družbi ptujskih škratov urili svoje ustvarjalne in gibalne spretnosti in za sladke sanje prisluhnili še pravljicam ptujskih avtorjev in pravljičnim zgodbam o Ptuju.

Mestna občina Ptuj je v letošnjem proračunu za izvedbo novoletne okrasitve predvidela 35.000 evrov sredstev. Izvedbo okrasitve so v celoti prevzele Javne službe Ptuj.

Skupno so za okrasitev smrek in ulic porabili okoli štiri kilometre in pol LED luči. Okrasitev so nadgradili z nekaj 3D svetlobnimi motivi in nizom okraskov na drogovih javne razsvetljave.

V video nagovoru je lučke prižgala županja Nuška Gajšek, ki je obenem Ptujčanom in Ptujčankam zaželela lepe praznike in poudarila, da prav v teh težkih trenutkih najbolj potrebujemo božično iskrico.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice