V Parku spominov na starem mestnem pokopališču sta županja in prvi sekretar veleposlaništva Ruske federacije položila venec.

Aleksander Stepanov, prvi sekretar veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji je položil venec na grob neznanega ruskega oficirja. 

Grob ruskega oficirja je v Parku spominov v sredi starega mestnega pokopališča, ki je delovalo več kot dve stoletji. Sprehod skozi to pokopališča pa predstavlja vpogled v življenja ljudi, ki so mesto oblikovali. 

V imenu veleposlaništva Ruske federacija zahvala za oživljanje spomina

Aleksander Stepanov pa se je ob koncu polaganja venca zahvalil za ohranjanje spomina na junake, ki se z bojišč niso vrnili. 

»Ne glede na to, koliko let in desetletij je minilo se bodo ljudje na zemlji vedno znova vračali k veliki zmagi, ki je zaznamovala zmago življenja nad smrtjo, razuma nad norostjo, človeštva nad barbarstvom,« je povedal Stepanov in dodal, da bodo junaki večno živeli v našem spominu, »slava jim«. 

Na pokopališču sicer že nekaj desetletij pokojnih ne pokopavajo več, a ta majhna oaza sredi mesta predstavlja globok pogled v zgodovino. Tako najstarejši ohranjen nagrobnik sega v leto 1799, postavili pa so ga ptujskemu peku Johannu Michaelu Wüttmannu

To ptujsko pokopališče pa je Ptuju v posebno čast predvsem od leta 2018, ko je bilo deležno temeljite prenove. Naložbo v ocenjeni vrednosti 1.207.343,39 evrov sta takrat sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice