Dan po siloviti eksploziji v stanovanjskem bloku na Pobrežju so policisti še vedno na delu, stanovalci pa si v družbi cenilcev ogledujejo nastalo škodo. Eksplozija je poškodovala štiri osebe, huje poškodovan moški je še vedno v bolnišnici.

Blok na Ulici bratov Greifov ima dan po eksploziji odklopljen vodovod in plin ter brez ogrevanja. Rdeči križ je že v jutranjih urah stanovalcem pripeljal zaloge vode, ponoči so v svojih stanovanjih prenočili le nekateri stanovalci v spodnjih nadstropjih.

Stavbno pohištvo bo treba zamenjati

Tisti v zgornjih nadstropjih so si sami uredili prenočitve, civilna zaščita in občina pa sta jim ponudili sedem bivalnih enot.

Stanovalci, še vedno v šoku po včerajšnji eksploziji, so se zjutraj vrnili pred svoje domove. Trenutno si v družbi upravljavca in cenilcev ogledujejo škodo. Po naših informacijah naj bi najprej zamenjali stavbno pohištvo, torej okna in vrata.

Glede na razdejanje, bi lahko bile posledice veliko hujše

Posledice eksplozije pa bi lahko bile veliko hujše, priznavajo v UKC Maribor, kjer so bili v polni pripravljenosti na sprejem večjega števila poškodovancev. Sinoči so v mariborski bolnišnici obravnavali štiri osebe, od tega tri lažje poškodovane, ki so že bili odpuščeni domov in eno težje poškodovano, ki je še vedno hospitalizirana.

»Glede na posledice eksplozije, je bila velika sreča, da ni bilo poškodovanih še več ljudi in težjih poškodb,« pravijo v UKC Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice