Skupina Orlek izdala novo pesem in prav poseben videospot.

Po uspešnem lansiranju skladbe 'Adijo klape' pošilja skupina Orlek v svet še drugi del jesenskega dvojnega singla. 

Pesem 'Ko se vino več ne toči' je poklon martinovemu 2020, zanjo pa so posneli tudi zabaven koronski video - po resnični zgodbi. Gostuje Miha Brajnik, v zaključnem spominu pa boste prepoznali še enega znanega sopotnika skupine.

Priložena video navodila

Izidu prvega dela dvojnega jesenskega singla skupine Orlek bi sicer moral slediti video za pesem 'Adijo klape', a je izvedba zamišljenega scenarija ob koronskih prepovedih prehajanja občinskih mej in druženja večjih skupin ljudi tako zahtevna oziroma paktično nemogoča, da so se mu fantje vsaj do sprostitve omejitev odpovedali.

»Ker nas je v skupini devet, dva člana pa niti ne živita v Zasavju, je logistika benda trenutno zahtvena že, če se želimo dobiti na vaji, kaj šele posneti spot. A ker smo po naravi optimisti in ljudem raje prinašamo veselje, kot žalost, je takšen tudi video za pesem 'Ko se vino več ne toči'.«

Če še česa ne veste, kako se morate obnašati v teh težkih časih, je ogled obvezen. Predvsem pevec Vlado Poredoš in 'policaj' Miha Brajnik to pokažeta zelo nazorno. Zaradi že omenjenih ukrepov mož postave tudi ni dovolil več kot šestih oseb na snemanju in sta morali dve tretjini skupine ostati doma. Se je pa v zaključku, v spominu na čase, ko se je vino lahko točilo v večjih družbah, ko so bile gostilne odprte in ni bilo treba domov že ob mraku, pojavi še en znan obraz.

Glasbo za novo pesem skupine Orlek je napisal Luka Sraka, besedilo je prispeval Alojz - Lujz Sraka, za aranžma in izvedba pa so poskrbeli Orlek.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Irena (nepreverjen)

Srčno upam, da se motim.Tole,kar imamo, je nič proti tistemu, kar prihaja.Pokvarjene korporacije, ali vlade ali kar koli že, bodo poslale nad nas, kao, mutirani virus.Smrtonosen.Tole je samo uvertura,smo že pod totalno kontrolo.Da nebi narod popizdil in razbil cel svet.Da nebi zavladal totalen kaos.Zdaj smo pa že ozaveščeni.Kao.Lepo vsak doma zaprt, se bojimo lastne sence.Ko bo kvota, ne vem, na pamet, dosegla npr. 2milijarde,bodo preživeli dobili cepivo.A je možen tak scenarij??? Ne vem.Sej pravim,upam da se motim.. Orleki, vsaka čast..

marko (nepreverjen)

Bravo, dober video in pesem.

Starejše novice