Podjetje Ocean Orchids iz Dobrovnika letos obeležuje že 15 let profesionalnega gojenja orhidej. S cvetjem so oplemenitili številne dogodke, ob jubileju pa bodo zdaj ob veliki noči okrasili tudi baziliko sv. Petra v Vatikanu.

Na predstavitvi velikonočnega krašenja vatikanske bazilike ob letošnji veliki noči sta Sabina Šegula ter Peter Ribič danes predstavila sam podvig ter material, ki ga bodo uporabili za dekoracijo oltarja bazilike sv. Petra v Vatikanu

Največji krščanski praznik bo v letošnjem letu poseben, saj ga bodo krasile slovenske orhideje. Postavitev dekoracije je zasnovala Sabina, slovensko podjetje Ocean Orchids bo doniralo cvetje, podjetje Smithers Oasis-Adria, pa je za ta namen izdelalo posebno podlago.

Bazilika bo ozaljšana s 320 slovenskimi orhidejami

Tokrat bo to že 15. krasitev bazilike sv. Petra v Vatikanu, pri kateri Slovenca Sabina in Peter sodelujeta od leta 2011. 

Objekt bodo okrasili s 160 cascadami in 160 drugimi orhidejami, skupno torej s kar 320 rastlinami. Aranžma, ki sta ga pripravila danes in je na ogled v Tropskem vrtu Ocean Orchids, je isti kot bo v Vatikanu.

Orhideje so baziliko resda krasile že v preteklosti, a tokrat bodo prvič slovenskega porekla. Logistika bo sicer predstavljala precejšen izziv, kajti temperatura med transportom ne sme pasti pod 16 stopinj Celzija.

Kot sta dejala Sabina in Peter, gre za veliko čast in priznanje njunemu strokovnemu delu ter Republiki Sloveniji, še posebej ponosni pa so na to, da so pri svojih prizadevanjih premagali Nizozemce. Načrtovano okrasitev bodo  podrobneje predstavili v ponedeljek, na tiskovni konferenci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice