Dogajanje se osredotoča na Krekov trg, Glavni trg in Trg pred Mestnim kinom Metropol, ki se jim prvič pridružuje dvorišče Knežjega dvorca.

Ja, Celje letos s praznično okrasitvijo res navdušuje. Obisk pravljičnega štajerskega mesta začnemo na Trgu Celjskih knezov, kjer nam sapo že takoj vzame praznično okrašen Narodni dom. In tudi drugi so razneženi, poljubi kar padajo. Zakaj, nam hitro postane jasno.

»Novost v letošnjem letu, ki smo ga postavili na Trg Celjskih knezov je pa poljubi med pod omelo. Verjamem, da se je to pri obiskovalcih zelo dobro prijelo, december je pravljični čas in tudi čas ljubezni,« nam zaupa Milena Čeko Pungartnik, direktorica Zavoda Celeia Celje.

Poljubi me pod omelo.

Osrednji program Pravljičnega Celja 2018 je, kot vsa leta do zdaj, pripravil prav Zavod Celeia Celje. Upoštevajoč lanskoletne odzive obiskovalcev, so se tudi letošnjo programsko ponudbo trudili ustvariti na način, ki je zanimiv za najširše skupine obiskovalcev.

Pot nas pelje na dvorišče Knežjega dvorca, kjer odkrijemo pravo pravljico. Svetlobni element princa in princese ter pravljična kočija navdušujejo predvsem najmlajše.

»Zelo zanimiv fotokotiček, ki ga kot ste videli obiskujejo družine z otroci, pripravili smo pa tudi nekaj pravljičnih predstav in plesnih točk za otroke,« nadaljuje direktorica Zavoda Celeia Celje.

V dvorišče Knežjega dvorca so umestili svetlobni element princa in princese s kočijo.
Odkrijemo še skrit kotiček Umetniške četrti in lokal Tamkoučiri.

Le nekaj korakov in že smo na vhodu v Pravljično deželo na Glavnem trgu, »kjer odpira 14. decembra vrata naša Pravljična dežela, katere program je namenjen naši najmlajši publiki. Program je vsak dan, dopoldne od 10. ure do 12. ure in popoldne od 17. ure do 19. ure, ob 20. uri se pa ob petkih oziroma ob sobotah odvijajo tudi koncertni dogodki, kar osem takih dogodkov bomo gostili na Glavnem trgu«.

Prizorišče na Glavnem trgu.
Med ogledom še enega svetlobnega kotička obiskovalce zajamejo hudičele.

Na trgu pred mestnim kinom Metropol sta še pravljični vrtiljak in vlakec ter simpatični otroški fotopanel. Na bližnjem Krekovem trgu pa pokukamo na koncertno prizorišče. 

»Začnemo ta petek, 7., s skupino Psihomodo pop, nadaljujemo z Vladom Kreslinom, s Perom Lovšinom, s Kingstoni, Vigorji, Crveno jabuko in zaključujemo z Rok'n'bandom za silvestrovanje,« še pristavi Čeko Pungartnikova.

Silvestrovanje pripravljajo tudi za otroke v pravljični deželi. Ljubitelji tradicije za božič ne smete zamuditi pohoda z baklami na Stari grad Celje. V sodelovanju z Escape roomom pa pripravljajo domiselno igrico Zvezdni princ.

Zasijal je tudi adventni venček, po ulicah, polnih prazničnih zvezd, pa diši po kulinaričnih dobrotah.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice