Na Ptuju so se začeli Dnevi poezije in vina, ki bodo potekali do 25. avgusta. Gre za enega najbolj prepoznavnih mednarodnih pesniških festivalov. Še posebej zanimiv in med ljudmi zelo priljubljen je, saj ob pesniški vključuje tudi enološko umetnost.

Na letos že 22. zapored organiziranem festivalu Dnevi poezije in vina se ljubitelji tovrstne umetnosti zbirajo ob koncu avgusta. Festival obiskovalcem ponuja pesniška, enološka, kulinarična, glasbena in vizualna doživetja.

Častna gosta letošnjega festivala sta izraelska pesnica Agu Mishol in nemški pesnik, urednik in predsednik Bavarske akademije lepih umetnosti Michael Krüger.

V ospredju letošnjega festivala bo sodobna poezija v španskem jeziku, zastopali pa jo bodo pesniki Carlos Aganzo, Mercedes Cebriàn in Erika Martínez. Na festivalu bodo nastopili tudi slovenski umetniki, na primer pesnik Jure Detel, ki je svoja  dela pred kratkim izdal v knjižni zbirki Beletrina

Na odprtju festivala nas je s svojo poezijo, med drugimi, navdušila švedska pesnica iranskih korenin Athena Farrokhzad. V Odprto pismo Evrope je vključila zgodovinske teme in jih v celoto povezala z najbolj perečimi družbenimi temami, politike in medijev. Dotaknila se je problematike priseljevanja beguncev in odnosa Evrope do njih – gre za perečo temo, katero si vsak poslušalec lahko razlaga in jo dojema po svoje. 

Festival je še posebej priljubljen, saj so obiskovalci ob kulturnem programu deležni vinske spremljave, ki zagotovo popestri vzdušje. Vsak večer bomo lahko prisluhnili tudi glasbi – danes bo z nami avstrijska skupina Month of Sundays, v petek Tori Tango, v soboto pa bo festival zaključil Vlado Kreslin in Mali bogovi.

V najstarejšem in enem najlepših mest v Sloveniji se boste na Festivalu poezije in vina ob kulturnem izobraževanju tudi izjemno zabavali in sprostili. Vročih avgustovskih večerov skoraj ne boste mogli preživeti bolj romantično.

Eva Božič

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice