Foto: Jaka Arbutina
Končno je tudi Ptuj zasijal v soju prazničnih luči, letos tudi z Božičkom in severnim medvedom.

Danes se je ob 17.45 pred ptujsko Mestno hišo s spektakularnim prižigom prazničnih luči in z obiskom Ledene kraljice z ognjenim spremstvom tudi na Ptuju uradno začel najlepši mesec v letu.

Foto: Jaka Arbutina

Zapela sta zbor učencev ptujskih osnovnih šol in vokalna skupina IL Divji. Za norčije sta poskrbela škrata, manjkalo pa ni niti lokalne ponudbe in kulinarike.

Foto: Jaka Arbutina

»Naša želja je, da vključimo otroke v sooblikovanje okolja, v katerem živijo,« so povedali na ptujski občini, kjer so k sodelovanju pri praznični okrasitvi mesta povabili ptujske osnovne šole, Vrtec Ptuj in Zasebni vrtec Vilinski gaj. Otroci so dvajset božičnih dreves okrasili z lastnoročno izdelanimi okraski.

Foto: Jaka Arbutina

Krogle, girlande, snežinke in vejice

Na Mestni občini Ptuj so še povedali, da bo »v mestu na novo zasvetilo 20 krogel na Mestnem trgu, 400 metrov bele girlande z lučkami in snežinkami na Miklošičevi ulici na na Slovenskem trgu ter 1.100 metrov nesimetrične zavese v Ulici heroja Lacka, Murkovi ulici, na Mestnem trgu in v Krempljevi ulici.«

Foto: Jaka Arbutina

Prav tako bodo zasvetile obstoječe krogle pri Minoritskem samostanu ter vejice na Dravskem mostu. Dva elementa bosta popestrila smreko - tako na Slovenskem kot tudi na Mestnem trgu.

Foto: Jaka Arbutina

V letošnjem ptujskem občinskem proračunu je za praznično okrasitev zagotovljenih 35.000 evrov.

»Mestna občina Ptuj je namenila 23.500 evrov za nakup novih lučk. Preostanek sredstev v višini okoli 11.500 evrov pa je namenjen za montažo okrasitve,« so razkrili na ptujski občini.

Foto: Jaka Arbutina

Najvišja ptujska smrečica meri 13 metrov

Letos bodo Ptuj krasile naravne, zelene smreke. Na Mestnem trgu bo stala smreka, visoka trinajst metrov, tista na Slovenskem trgu pa bo merila okoli šest metrov. Obe smreki bosta okrašeni samo z lučkami. Smreki na Mestnem trgu bo družbo delal Božiček, tisti na Slovenskem trgu pa polarni medved.

Po ptujskih ulicah je postavljenih še 20 smrečic, ki so jih okrasili otroci ptujskih osnovnih šol, Vrtca Ptuj in Zasebnega vrtca Vilinski gaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice