Ob 21. uri je v veljavo stopila policijska ura oziroma omejitev gibanja med 21. in 6. uro. Ravno zaradi tega ukrepa se je v štajerski prestolnici na ulici zbrala skupina protestnikov.

Na Glavnem trgu se je zbralo več deset protestnikov, ki so med drugim vzklikali, da policijska ura ni ustavna. Med protestniki je prišlo do verbalnega spopada. Tudi med policijo in protestniki je prišlo tudi do nekaj hude krvi, protestniki so policistom namenili nekaj grdih besed. 

Premier Janez Janša je medtem protestnike na Twitterju pozval k streznitvi. »Ogrožate zdravje in življenja,« sporoča: »Današnje število okužb je rekordno. Ukrepi so nujni.«

»Streznite se,« je zbiranje protestnikov na Twitterju ostro komentiral Janša. Po njegovih navedbah je bilo v današnjem dnevu potrjenih več kot 1.100 pozitivnih primerov okužb s covidom. 

Protestniki so na trgu vztrajali slabo uro, nato so se razšli. Napovedujejo nov protest, ki ga načrtujejo že jutri ob 21. uri.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Ivan (nepreverjen)

Janez, vi in vaša nesposobna vlada ogrožati zdravje in življenje nas. prosim nehajte z nepotrebnimi ukrepi.

Ptuj (nepreverjen)

Jansa je najboljsi predsednik zadnjih 75 let!!!!!!hvala novi vladi-za vse!!!!

In reply to by Ivan (nepreverjen)

Stajerka (nepreverjen)

Zivel gospod jansa-hvala vam da tako odlicno vodite drzavo!!!!!vedno se najdejo bedaki ki hocejo rusiti nekaj kar je nujno potrebno!!!!!!te bedake posljite na delo z bolniki covid in to brez zascitnih sredstev pa potem naj protestirajo ko bodo crkovali !!!!!potem jim ne nudite nobene pomoci!!!!!raje naj stavkajo za odstavitev zupana aleksandra arsenovica ki dela mariborcanom nepopravljivo dolgorocno skodo. !!!!!ne to pa ne ker problem je jansa in skrbi jih kako bodo ti delomrznezi lahko se naprej kradli iz javnih financ in uzivali na tuj racun!!!!dajte si dopovedat da je konec z vasim jugokomunizmom in da boste morali delati!!!!arsenovic pa naj odstopi!!!!!in to cimprej!!!!!!

mislimmmm (nepreverjen)

ti nisi Štajerka, ti si ritoliznica

In reply to by Stajerka (nepreverjen)

Ptuj (nepreverjen)

Ti levicarski placanec itak vse ves -bolje od vseh....komuniisticna rit si !!!!!

In reply to by mislimmmm (nepreverjen)

Starejše novice