Ptujski kolesarski klub je v sodelovanju s Perutnino danes pripravil že 16. kolesarski Poli maraton, eno največjih rekreativnih kolesarskih prireditev v Sloveniji, ki v najstarejše slovensko mesto vsako leto privabi več tisoč kolesarjev.

Ptujski kolesarski Poli maraton ni tekmovalnega značaja, saj na njem nista pomembna ne čas in ne hitrost, udeleženci pa so tudi letos glede na svoje kondicijske sposobnosti izbirali med tremi različnimi trasami.

Najkrajša proga je dolga dva kilometra, bolj utrjenim je bila na voljo 21,2 kilometra dolga proga, tisti najbolje pripravljeni pa so se podali na kar 52 kilometrov dolgo progo po gričevnati ali položni okolici Ptuja. Start in cilj vseh treh preizkušenj je bil pred upravno stavbo Perutnine, za tiste, ki tega doslej še niso storili, pa so prijave danes pobirali na Zadružnem trgu.

Vsak udeleženec maratona je ob že tradicionalnem kolesarsko-kulinaričnem doživetju prejel tudi kolesarsko majico in plastenko vode, po koncu kolesarjenja pa so se lahko okrepčali v prireditvenem šotoru, ki je letos na velikem parkirišču v neposredni bližini starta.

Sicer pa se maratona vsako leto udeleži okoli 4500 ljubiteljev kolesarstva vseh starosti, med drugim pa ta dan organizatorji pripravijo okoli pet ton hrane, od tega vsaj tono pravih ptujskih piščancev, skuhajo okoli 600 litrov piščančjega paprikaša in 300 kilogramov testenin, postrežejo še z okoli 700 kilogrami zelenjave in 600 kilogrami kruha ter razdelijo okoli 3000 litrov vode.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice