Zaradi nevzdržnih razmer na Ormoški cesti so danes v Spuhlji in Cvetkovcih krajani znova protestirali. V Spuhlji že osmič.

Prebivalci ob Ormoški cesti imajo dovolj obljub o ptujski obvoznici, ki bi pomagala razbremeniti tranzitni promet skozi Ptuj in okoliške vasi. Mimo njihovih hiš dnevno pelje tudi po tisoč tovornjakov. Nedavna prepoved tranzitnega prometa težkih tovornjakov pri njih ni prinesla učinka, saj promet v bližnje hrvaške kraje ostaja dovoljen.

Današnjega, že osmega protesta v Spuhlji se je udeležilo nekaj več kot 20 krajanov. Med njimi sta bila tudi ptujska županja Nuška Gajšek in župan Markovcev Milan Gabrovec. Ker niso dobili dovoljenja za shod na današnjem protestu sprva niso prečkali prehoda za pešce, naposled pa so jim možje v modrem pred koncem protesta vendarle dovolili kratko prečkanje cestišča.

Zaradi nenehnega zamikanja časovnice umeščanja ptujske obvoznice so prebivalci že osmič šli na cesto. Upajo, da bodo v doglednem času dočakali razbremenitev tranzitnega prometa, ki prebivalcem v bližini načenja že tudi zdravje.

Istočasno so protest izvedli tudi v Civilni iniciativi Cvetkovci in tako opozorili, da ne gre zgolj za problem enega mesta, temveč celotnega Podravja oziroma več kot 20 kilometrov dolgega območja, ki ga obdaja ta cesta.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

So prisli (nepreverjen)

PROTESTANTi iz Rusije ...

Starejše novice