Že sedmi petek zapored so se v več slovenskih mestih zbrali protestniki, ki izražajo nestrinjanje z vlado. Tako je bilo v štajerski prestolnici,

Vsak petek od 1. maja so se protestniki ob 19.00 zbrali na Trgu svobode in s kolesi krožili okoli spomenika NOB. Tako je bilo tudi na tokratnem protestu, na katerem se je zbralo več kot 600 kolesarjev in pešcev. 

Na sredini trga, kjer na vsakem protestu z drugačno zastavo protestira mariborski umetnik in aktivist Renato Volker, je tokrat plapolala slovenska in mavrična zastava. 

Glasno trobljenje, transparenti in risanje s kredo

Protestniki so nase opozarjali z glasnimi trobljami, ragljami in hupami, številni so prinesli tudi transparente. Na njih smo lahko prebrali zapise »Zlo se rodi iz sovražnih besed«, »Obvarujmo RTV SLO pred invazijo ekstremnega enoumja«, »Plombe za premožne, za ostale preleti zahvale«.

»Kaj ti bo narava, če maš beton?« in »Janez, zakaj me sovražiš?« so protestniki s kredo napisali na tla. Risanje s kredami po tleh je postal še en način protestiranja po tistem, ko so policisti zaradi tega početja začeli obravnavati protestnike.

Po kroženju okoli spomenika NOB so se odpravili po mariborskih ulicah, med drugim so zasedli tudi Stari most. Kasneje so se vrnili na Trg svobode, kjer so jim mimoidoči in gledalci namenili aplavz. Do večjih incidentov, ki bi zahtevali posredovanje policije, tudi tokrat ni prišlo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

mislimmmm (nepreverjen)

tu se zberejo pošteni ljudje, nepošteni so skriti za zidovi

Starejše novice