Njihovo gasilsko vozilo se je prevrnilo na streho, ob tem so bile lažje ranjene tri osebe.

Pred dobrim mesecem smo poročali o prometni nesreči, kjer se je na streho prevrnilo gasilsko vozilo Prostovoljnega gasilskega društva Tržec, ob tem pa so bile ranjene tri osebe. Dva gasilca sta že popolnoma okrevala, medtem ko tretji še čaka na popolno sanacijo poškodovanega ramena.

Spomnimo, kaj se je zgodilo 3.8.2017: Gasilci PGD Tržec so bili aktivirani na požar kleti v vas Kočice, občina Žetale. Ob vračanju domov iz Žetal proti Tržcu se je v krožišču pri avtocestnem uvozu/izvozu v Podlehniku eno izmed njihovih vozil prevrnilo. 

Gasilsko vozilo je bilo v celoti poškodovano in nevozno, zanj so policisti odredili tudi izredni tehnični pregled. Izkazalo se je, da zavore na zadnji osi niso delovale pravilno. V društvu s svojim delom nadaljujejo. Karambolirano vozilo bodo prodali, ko bodo dobili dokončno poročilo iz zavarovalnice z ustrezno odškodnino. 

Od ljudi za ljudi: Po prometni nesreči prosijo za pomoč

V letih od 2019–2020 društvo želi kupiti novo gasilsko vozilo s cisterno GVC-24/50. Ocenjena vrednost takšnega vozila je približno 230 tisoč evrov, 70 odstotkov te investicije naj bi pokrila Občina Videm pri Ptuju, kakor spada PGD Tržec. Ker morajo ostalih 30 zbrati sami, prosijo državljane Republike Slovenije za pomoč. 

Pomagate lahko s finančno donacijo pri mobilnih operaterjih Telekom Slovenije, A1 Slovenija, Telemach, Izimobil in T-2 preko SMS na številko 1919 s ključno besedo TRZEC za donacijo 1 evra ali TRZEC5 za donacijo 5 evrov. 

Donacije sprejemajo tudi na transakcijski račun, odprt pri NOVA KBM d.d. SI56 0420 2000 0437 019

PGD Tržec

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice