Je bil strah pred naravo prevelik ali so bili krivi lobiji?

»Snežne in vremenske razmere na Pohorju ne zagotavljajo uspešne izvedbe tekmovanja 15. in 16. februarja v Mariboru.« To so besede Markusa Mayra, snežnega kontrolorja in direktorja za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala, ki so jih namesto njega prebrali na drugi novinarski konferenci prebrali člani organizacijskega odbora 56. Zlate lisice.

»Osebno mi je žal za vse v Mariboru, ki ste trdo delali za uspešno izvedbo tekmovanja. Žal pa so tople temperature in močan veter preprečile nadaljnjo uspešno preparacijo proge. Narave tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem, žal, ni uspel premagati,« je še zapisal. 

Je bil strah pred naravo prevelik? So bili krivi »lobiji«, o katerih je na družbenem omrežju Facebook pisal Bernard Majhenič, direktor Marproma? Kakor koli. 56. Zlata lisica bo ta konec tedna lisičke gostila v Kranjski Gori. Grenko slovo, ki pa je po vetrovnem ponedeljku in pomladnih temperaturah še toliko bolj boleče, ko se Mariborčani zazrejo v (še vedno) dobro pripravljeno snežno podlago na progi. 

Na slednje je na družbenem omrežju Facebook opozoril Mariborčan, športnik, novinarski kolega in član zasedbe Čudežna polja Gorazd Elvič, ki je mimogrede še okrcal »gospode v FIS-u«.

»Tako pa izgleda proga na Pohorju od veleslalomskega štarta do cilja danes 12. februarja 2020 ob 12.00 g. Mayr in gospodje v FIS-u. Preživela je oba kritična dneva in je trda kot beton po vsej dolžini. Kaj bi šele bilo, če bi jo v četrtek zaprli in jo namensko vzdrževali in preparirali. Toliko o tem, kje bi naj bila in morala biti, za svetovni pokal legendarna, Zlata lisica!« je zapisal.

Za odziv smo se obrnili tudi na Marprom, kjer obžalovanja odločitve o preselitvi tekmovanja v Kranjsko Goro ne skrivajo.

»Smučarska proga za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju je trenutno v takšnem stanju, da bi po našem mnenju ob ustrezni preparaciji snežne podlage dopuščala izvedbo Zlate lisice. Dokaj visoke dnevne temperature v zadnjih dneh progi niso prišle do živega in je celo v boljšem stanju, kot smo pričakovali v prejšnjem tednu. Zaradi tega ponovno obžalujemo odločitev o preselitvi tekmovanja v Kranjsko Goro,« so pojasnili v Marpromu. 

Je bilo tveganje res tako veliko? 56. Zlato lisico bo zdaj gostila Kranjska Gora, a tam - kot kaže - ne bo Mikaele Shiffrin, ki je po tragični smrti očeta Jeffa odpovedala vse tekmovalne obveznosti, niti Ilke Štuhec, ki vse sile usmerja v hitre discipline. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice