Na mestu vstopno-izstopne točke v bližini Term Ptuj, kjer se odpira prekrasen razgled na Ptujski grad, je v tem mesecu zaživel zeleni kotiček ob reki Dravi.

Gozdna plaža je projekt Zavoda za turizem Ptuj, ki želi s postavitvijo lesenih ploščadi pod krošnjami prostor ob reki približati prebivalcem in obiskovalcem mesta ter ga nameniti sproščenemu druženju in preživljanju prostega časa v naravi. Kreativna zasnova klopi je produkt znanja domačega podjetja Kreal inženiring d.o.o., ki je mednarodno prepoznano prav na področju oblikovanja inovativne urbane opreme.

Ptuj se je letos pridružil konzorciju Slovenia Green

Svoje mesto na zemljevidu najbolj zelenih slovenskih turističnih destinacij je Ptuj pred dvema letoma dobil s pridobitvijo srebrnega znaka Green destination. Letos se je destinacija pridružila še konzorciju Slovenia Green, ki ključni poudarek namenja prav sistematičnemu razvoju inovativnih zelenih produktov.

»Prvi korak k ureditvi zelene oaze pod krošnjami je z obsežno čistilno akcijo že pred leti naredilo Turistično društvo Ptuj. Nadaljnjo ureditev prostora smo na Zavodu za turizem Ptuj združili z idejnim konceptom Gozdne plaže in postavitvijo klopi za počitek, vadbo ali sproščeno druženje v naravi. Želimo si, da bi Gozdno plažo kot dogajalni prostor v prihodnje izkoristili tudi organizatorji manjših dogodkov,« je povedala vodja projekta Gozdne plaže in namestnica direktorice na Zavodu za turizem Ptuj Monika Klinc.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice