Že kmalu vrata odpira nov Forest glamping resort Blaguš, ki bo prve goste sprejel že konec tega tedna. Nova turistična ponudba je idealna za vse, ki se želijo sprostiti v mirnem okolju čudovite narave.

Forest Glamping Resort Blaguš se nahaja na mirni lokaciji ob jezeru Blaguš, ki leži v Svetem Juriju ob Ščavnici. V okolje so nevpadljivo vpete leseno-steklene hišice, grajene iz naravnih materialov. Dokončanih je 16 unikatnih lesenih hišic, ki so postavljene v neposredno bližino jezera. 

Prve goste bodo začeli sprejemati že ta petek, 19. junija

»Za goste, ki se želijo prebuditi odeti v naravo«

Forest Glamping Resort Blaguš je primerna lokacija za oddih za tiste goste, ki se želijo v naravi spočiti od stresa in se odmakniti od hitrega vsakdana. Gostje lahko občutijo otroško vznemirjenost ob prebujanju pod krošnjami, obdani s ptičjim petjem, pravijo ustvarjalci in dodajajo, da so kreirali svet »za goste, ki se želijo prebuditi odeti v naravo«.

16 lesenih hišic je namenjenih dvema osebama s posebnim prostorom za sproščanje in lastno teraso. Vsaka hišica ima okno s pogledom na jezero. 

V sklopu resorta je tudi predel s 33 manjšimi enotami - lesenimi dvokapnicami, kjer lahko avanturistični gostje prenočijo pod zvezdami. Te so opremljene le z zakonsko posteljo.

Gozdni fitnes in knjižnica za sprostitev ob jezeru

Ponudba vključuje hiško ob Blaguškem jezeru, zajtrk, skupne kopalnice z WC-jem, dostop do Gozdnega bistroja, brezplačni Wi-Fi in dodatne aktivnosti po želji gosta, kot so dan na kmetiji s konji, večerje in kulinarična doživetja bližnjih ponudnikov, degustacije, supanje po jezeru in vožnja z čolni na vesla.

Gostje bodo lahko obiskali tudi večnamenski prostor, izbrali sproščujočo knjigo v gozdni knjižnici ali pa se razmigali na fitnesu na prostem, z vodnimi aktivnostmi ali sprehodom po okoliških pohodnih poteh. 

»Poleg unikatne namestitve se držimo načela, da največje bogastvo ostaja narava,« je povedala izvršna direktorica znamke Charming Slovenia Petra Kordiš: »Spodbujamo posameznike, da se odločajo za obisk kulturnih in naravnih znamenitosti v bližini, spoznavajo lokalno kulinariko.«

»Ponudbo personaliziramo za gosta - torej reagiramo hitro in dodamo v ponudbo morebiti tudi tisto, česar do sedaj še nismo imeli,« je še dodala Kordiševa.

Gostje bodo lahko spoznavali tudi čevljarsko obrt

Na posebnem mestu v Forest glamping resortu pa bo razstavni prostor čevljev iz delavnice Herzog, kjer se bo mogoče na čevljarski delavnici izučiti mojstrstva izdelovanja obutve.

Ob začetku sprejemanja gostov pripravljajo tudi dan odprtih vrat. Ta petek bodo vsako polno uro med 12.00 in 17.00 izvedli vodene oglede. 

Koriščenje vavčerjev zaenkrat ni možno

Za nastanitev trenutno ne bo mogoče koristiti turističnih bonov. »Trenutno žal pri nas ni možno koristit turističnih vavčerjev, ker nismo bili vpisani v Register nastanitvenih obratov pred 13. marcem 2020,« je pojasnil Luka Zelko iz Charming Slovenija.

Kot je še povedal, bo v primeru sprememb smernic pristojnih glede koriščenja turističnih bonov to v prihodnje morebiti možno.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice