V centru starega dela Ptuja so septembra zabrneli gradbeni stroji, saj se je začela izvedba dobrih pet milijonov evrov vrednega projekta.

Ta pa je prinesla tudi določene spremembe prometnega režima, kar je pri meščanih in obiskovalcih starega mestnega središča prebudilo različne občutke. Gradbišče je tačas res še omejeno na prostor tržnice, a je dovolj, da na tej lokaciji že primanjkuje prostora za parkiranje. Stanovalci starega mestnega jedra se pogosto sprašujejo, kje parkirati, problem je nastal predvsem za družine z majhnimi otroki ali ostarele. 

Maša, mamica 4-letnega Jana, ki stanuje v bližini, je povedala, da stalnega parkirnega mesta nimajo, zato se mora vsak dan, ko se z otrokom iz vrtca vračata domov, podati še v »lov« za prostim parkirnim mestom. »Zgodilo se je že, da je iskanje trajalo predolgo in mi ni preostalo drugega, kot da sem poklicala moža, da je prišel iz stanovanja in vozilo odpeljal na drugi parkirni prostor, sama pa sem otroka in nekaj nakupovalnih vrečk tovorila domov. A ne me narobe razumeti, obnovo tržnice pozdravljam,« je poudarila Maša.

Težave imajo tudi starejši 

Skoraj 70-letni Adolf pravi, da v zadnjih letih res ne vozi več tako pogosto, vendar je v dopoldanskem času težko najti prosto parkirno mesto. »Če nimaš sreče, moraš do svojega doma pešačiti iz drugega dela mesta, saj tod ne najdeš prostega parkirnega mesta. To predvsem starejšim ljudem predstavlja določeno težavo, zato se včasih raje kot s svojim avtomobilom zapeljem z Zapeljivcem,« je dodal sogovornik. 

Zgolj na »obisk« v Mestno občino Ptuj se je iz naselja Stojnci pripeljala Marta Korošak in takoj naletela na težave pri parkiranju. »Vselej parkiram pri tržnici, saj se tukaj najbolj znajdem. Čakam v avtu že pol ure in nimam sreče s parkirnim prostorom. Izgleda, da bom res morala parkirati drugje, kar mi, če sem iskrena, ni najbolj po godu,« je sklenila Korošakova.

Celotna Miklošičeva ulica bo peš cona

Iz Mestne občine Ptuj sporočajo, da so doslej zaradi gradnje zasedli oziroma ukinili 15 parkirnih mest, v nadaljevanju izvedbe gradbenih del pa bodo za promet zaprli še Slomškovo in Miklošičevo ulico. V slednji ulici bo po končanju projekta vzpostavljena tudi peš cona. 

Ukinjena bodo vsa parkirna mesta na ploščadi med tržnico, bastijo, Kmetijsko zadrugo in Novo KBM, pred gostilno PP, cvetličarno, turistično agencijo, ribarnico, pekarno in frizerskima salonoma. Prav tako bodo izbrisali parkirna mesta v Slomškovi ulici, in sicer od paviljona na tržnici do cerkve sv. Jurija.

Prometni elaborat in spremembe na oglasni deski

Barbara Ferčič iz kabineta tamkajšnjega župana pa še pojasnjuje, da bodo zaradi gradbenih del pri ureditvi mestne tržnice predvidene tudi zapore cest. »Predvidoma od 15. novembra do 17. februarja prihodnje leto bo zapora ulice od Zlatarne Celje do križišča Miklošičeve s Slomškovo ulico, ulica od križišča Slomškove z Miklošičevo do Ulice Viktorina Ptujskega 2 pa bo zaprta predvidoma od 16. novembra do 15. januarja,« je razložila Ferčičeva in dodala, da bo natančen načrt zapore s prometnim elaboratom in morebitnimi spremembami izvajalec obesil na oglasni deski, ki bo na gradbiščni ograji ob paviljonu (Kivi). 

Sicer pa bo izvajalec tamkajšnje stanovalce in poslovne subjekte po posameznih objektih tudi sproti predhodno informiral o vseh vplivih gradnje na posamezne dostope oziroma o posegih ob njihovih objektih. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Miki (nepreverjen)

Ljudje so razvajeni. Zapeljali bi se v trgovino, če bi le vrata bila dovolj velika. Treba se bo navadit na brezplačni mestni avtobus.

boris (nepreverjen)

Predvsem pa mora biti ob predvidenih gradbenih posegih na Ptuju oziroma zaporah cest na prvem mestu človek,kar pomeni,da pri nobenih takšnih delih oziroma posegih na Ptuju občani ne smejo biti oškodovani ali prizadeti,tako glede eventuelnega hrupa niti kako drugače-glede parkiranja,recimo!Skratka,življenjski pogoji Ptujčanov se glede del/posegov v zvezi s tržnico ne smejo poslabšati!

Starejše novice