Nič kaj obetavna napoved, ki je skozi snežno pravljico 56. Zlate lisice zarezala včeraj opoldne, je številne v štajerski prestolnici pustila odprtih ust. Zdaj je jasno. Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro.

Na besede snežnega kontrolorja in direktorja za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala Markusa Mayra, da odločitve ne more sprejeti, ker da »enostavno proga ni še dovolj pripravljena oziroma sneg ni še dovolj utrjen, da bi bil pripravljen za tekmovanje«, ob tem pa je vremenska napoved precej neugodna, se je ostro odzval prvi mož Marproma Bernard Majhenič

Slednji je opozoril, da se Maribor ne bo pustil lobijem, ki so se odločili, da se bo 56. Zlata lisica odvila v Kranjski Gori. 

A končna odločitev snežnega kontrolorja, ki ga niti ni bilo na novinarsko konferenco, ampak so njegovo izjavo prebrali, je jasna. Tveganje je preveliko. 56. Zlata lisica se seli v Kranjsko Goro.

V ŽIVO: Novinarska konferenco, na kateri pojasnjujejo končno odločitev.

Izjava Markusa Mayra o selitvi tekmovanja za 56. Zlato lisico v Kranjsko Goro

»Dragi Srečko, gospe in gospodje.

Potem ko smo preverili vse dejavnike, ki bodo vplivali na vremensko situacijo v Mariboru v prihodnjih dneh, smo se predstavniki FIS skupaj z organizacijskim komitejem odločili, da tekme za letošnjo Zlato lisico preselimo v Kranjsko Goro.

Utemeljitev: snežne in vremenske razmere na Pohorju ne zagotavljajo uspešne izvedbe tekmovanja 15. in 16. februarja v Mariboru. Zato smo bili vsi odgovorni za odločitev enotni, da glede na te razmere ne tvegamo z organizacijo tekmovanja v Mariboru, saj bi s tem sredi sezone lahko izgubili tekmovalni vikend za izvedbo ženskega svetovnega pokala.

Zahvaljujoč takšni skupni odločitvi bo tekmovanje za Zlato lisico vseeno mogoče izvesti v Sloveniji.

Osebno mi je žal za vse v Mariboru, ki ste trdo delali za uspešno izvedbo tekmovanja. Žal pa so tople temperature in močan veter preprečile nadaljnjo uspešno preparacijo proge. Narave tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem, žal, ni uspel premagati.

FIS zaupa sposobnostim organizacijskega odbora Zlate lisice in tudi v prihodnje računa na organizacijo svetovnega pokala v alpskem smučanju v Mariboru.«

Z najlepšimi pozdravi,

Markus Mayr, tekmovalni direktor Svetovnega pokala za ženske

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice