Kam s psom, ko gremo na dopust?

V sodobnem hitrem tempu življenja se lastniki kosmatincev soočajo s težavo, komu zaupati varstvo svojih najboljših prijateljev v času dopusta. 

Omenjena težava se največkrat pojavi v času dopustov, zato smo preverili ponudbo pasjih vrtcev in hotelov v bližini.

Mala hiša ponuja možnost varstva in sprehajanja psov

V zavetišču Mala hiša v Lukačevcih je možno sprehajanje po predhodnem dogovoru z vodjo zavetišča.

Od jeseni 2013 je del zavetišča registriran tudi kot hotel za živali, v katerem lahko lastniki hišnih ljubljenčkov pustijo svoje živali v času dopustov ali odsotnosti. Ob tem vsako jutro pse pregledajo veterinarski tehniki, občasno pa tudi veterinar.

Dnevno varstvo stane 15,25 evra. V ceno je vključena hrana in sprehodi. 

Vodja zavetišča Andrej Cimer pojasnjuje, da zaradi covida-19 sprehajajo kužke trenutno samo zaposleni. Ko se bo situacija izboljšala, bodo prostovoljci zopet vključeni v možnost sprehajanja kužkov.

Najbližji pasji hotel se nahaja v Pernici

V okolici Maribora, natančneje v Pernici, deluje Pasji Hotel Kala

Ponujajo dnevno varstvo za deset evrov na dan, cene nočitev pa se razlikujejo glede na velikost psov. Za velike pse (nad deset kilogramov) je cena 18 evrov na noč, za male pse pa 15 evrov. Prevoz je možen po dogovoru. 

Lastniki lahko hrano za psa prinesejo s seboj, v primeru, da za hrano psa poskrbi pasji hotel, je potrebno doplačati dva evra dnevno.

Slika je simbolična.

Karamelca - varstvo psov na podeželju

Podjetje Karamelca deluje na območju Maribora in okolice, ponuja pa dnevno varstvo psov (do dvanajst ur), ki vključuje tudi pasje igre in sprehode. Za dan varstva je treba plačati deset evrov.

Dnevno varstvo z nočitvijo (do štiriindvajset ur) stane 20 evrov. Kužkom s pogodbo o posvojitvi se v tem primeru prizna deset odstotkov popusta na končno ceno.

Ponujajo še varstvo malih živali, kjer je za en dan potrebno odšteti osem evrov.  

Kosmatincem privoščite kosmato srečo

Prav tako deluje v Mariboru organizacija Kosmata sreča, ki ponuja celodnevno varstvo psov z nočitvijo, cena pa je odvisna od števila dni. Cena enodnevnega varstva je 20 evrov, cena dva do petdnevnega varstva je 18 evrov na nočitev, cena v primeru šest ali večdnevnega varstva je 15 evrov na nočitev.

Dnevno varstvo psov stane od pet do 15 evrov. Cena varstva do štiri ure je pet evrov, do osem ur znaša deset evrov, za dvanajst ur pa 15 evrov.

Poleg varstva psov ponujajo tudi varstvo mačk in malih živali.

Pred varstvom so v pasjih hotelih pomembni spoznavni termini 

Lastniki pasjih vrtcev pravijo, da je za psa veliko lažje, da okolje in ljudi že spozna vnaprej in tako ne doživi prevelikega šoka, ko ga lastnik za dlje časa pusti v varstvu. 

Mnogi izpostavljajo še, da je zelo zaželeno, da lastnik prinese hrano za psa s seboj, saj se s tem izogne nepotrebnemu stresu pri menjavi hrane in posledično prebavnim težavam, seveda, pa je možnost dobiti hrano tudi v varstvu. 

Za vašega psa lahko poskrbijo tudi znanci ali sorodniki

V primeru, da psa ne morete vzeti s seboj na dopust in se ne odločite za opcijo oddaje psa v pasji vrtec ali hotel, lahko kosmatinca pustite v oskrbo sorodnikom ali znancem.

Oseba, ki bo med vašo odsotnostjo poskrbela za vašega psa mora biti zanesljiva in ji morate zaupati. Čeprav se morda ne sliši zahtevno delo, pa je v resnici skrb za hišnega ljubljenčka velika odgovornost.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice