V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so identificirali 29 hospitaliziranih pacientov in 31 zdravstvenih delavcev, ki so bili v stiku s sedmimi okuženimi zdravniki.

Ob treh aktivnih okužbah v Mariboru, dveh v Miklavžu na Dravskem polju, Ptuju in Slovenski Bistrici in pa eni aktivni okužbi v Kungoti, se v štajersko prestolnico vsaj delno znova vračajo ukrepi, ki so veljali v času epidemije.

Omejen vstop na občino, pred vrati varnostna ograja

Občane, ki so imeli opravke na upravni enoti in občini, so dopoldne pred vrati pričakali varnostniki in drugi uslužbenci, saj je od danes tam znova omejen vstop v uradne prostore. Obisk je mogoč le ob predhodnem naročilu, opoldne pa so pred vhod postavili celo varnostno ograjo.

»Stranke so pokazale veliko mero strpnosti in razumevanja. Vsi se zavedamo, da se nahajamo v določenih situacijah, ko je potrebno sprejeti določene ukrepe, da omejimo nevarnost okužbe s covid-19.«

Srečko Đurov, načelnik Upravne enote Maribor

Na upravni enoti veliko tujcev iz zahodnega Balkana

Zaradi gradbene sezone, ki je v polnem razmahu, je v teh dneh polovica vseh obiskovalcev upravne enote tujcev, ki si urejajo delovno dokumentacijo in prijavljajo svoje prebivališče. Velik del jih prihaja iz držav zahodnega Balkana in številnim je bila zato ob vstopu v državo odrejena tudi karantena

Upravna enota naj bi se za omejitev dostopa odločila tudi zato, ker nima nima podatkov ali pristojnosti, da bi preverjala ali posamezniki ob obisku njihovih prostorov kršijo karanteno ali ne.

Pacienti po stiku z okuženimi zdravniki zdaj v izolaciji

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so za zdaj odkrili 29 hospitaliziranih pacientov, ki so bili v stiku s sedmimi okuženimi zdravniki. Pri vseh so opravili teste, a novih primerov okužb za zdaj še niso potrdili.

»Hkrati smo te paciente izolirali in bomo pri njih test, če bo hospitalizacija še trajala, ponovili 4., 8. in 14. dan od rizičnega stika,« sporočajo iz Univerzitetni klinični center Maribor.

Ponovni testi za zaposlene, ki so bili v tesnem rizičnem stiku

Za zdaj so epidemiologi in služba za preprečevanje bolnišničnih okužb identificirali stik pri 31 zdravstvenih delavcih mariborskega kliničnega centra.

»Zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku, so v samo izolaciji in jih bomo testirali 8. in 9. dan od rizičnega stika,« napovedujejo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in dodajajo, da bo več znanega po drugem krogu testiranj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice