Deževno vreme se nadaljuje, ponekod pa že povzroča preglavice.

Zvečer in v prvem delu noči na soboto se bodo predvsem v zahodni in južni Sloveniji pojavljale nevihte s krajevno močnejšimi nalivi, opozarjajo državni meteorologi.

Reka Vipava poplavlja v manjšem obsegu na izpostavljenih območjih ob strugi. Naraščanje Vipave v spodnjem toku se bo v prihodnjih urah ustalilo, pri čemer bo Vipava v Mirnu dosegla pretok okoli 300 kubičnih metrov na sekundo in pričela upadati.

Ob predvidenih padavinah danes zvečer in v noči na soboto lahko Vipava in njeni pritoki ponovno narastejo in se še razlivajo.

Vir: ARSO

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in varovanje je ob 20. uri Mestno občino Maribor zajelo močno deževje. Meteorna voda je poplavila dve kleti v stanovanjskih objektih, v dveh pa je zamakala streha. Posredujejo gasilci Gasilske brigade Maribor.

V občini Hoče - Slivnica je močan veter v naselju Pivola podrl drevo, ki je padlo na cesto. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Hoče so drevo razžagali in odstranili s ceste.

V občini Rače - Fram so meteorne vode poplavile klet stanovanjskega objekta. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Rače so vodo izčrpali.

V Puconcih je voda zatekala v hišo.

Občino Slovenj Gradec je ob 16.31 zajelo močno neurje z dežjem. Posredujejo gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pameče - Troblje, ki pomagajo občanom preusmerjati meteorno vodo na območju Pameč in Trobelj. Dežurni delavci Komunalnega podjetja Slovenj Gradec z delovnim strojem čistijo propuste, so še zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in varovanje.

Vir: ARSO

Tudi v Pomurju deževje že pušča posledice

Na Facebook strani Radarji v Pomurju so uporabniki delili fotografijo, ki kaže, da so Črenšovci že pod vodo.

Vir: Facebook profil Radarji v Pomurju

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice