V Cortini d'Ampezzo je Mariborčanka na četrtem ženskem smuku sezone osvojila drugo mesto, štiri desetinke sekunde je zaostala le za Avstrijko Ramono Siebenhofer. Današnjo preizkušnjo bo kot vse kaže končala na tretjem mestu.

Ilka Štuhec je danes dočakala novo preizkušnjo. Na progi Olympia delle Tofane v Cortini d'Ampezzo je vrsti še en smuk. Štuhčeva je v Cortino prišla z izjemno popotnico dveh zmag, potem ko je v Val Gardeni 18. in 19. decembra osvojila smuk in superveleslalom.

Štuhčeva se je na progo podala s štartno številko 7 in v cilj prismučala na 3. mesto. Vožnja ni bila brezhibna, a 28-letna Mariborčanka je še vedno na stopničkah.

"Nekaj je bilo napak, tu in tam sem slabo videla," je vožnjo komentirala vedno nasmejana Ilka in dejala, da je pod črto zadovoljna z izkupičkom. "Vsak dan se trudimo, da bi bile čim višje, vesela sem, ko mi uspe," je pristavila.

Trenutni vrstni red:

1. Ramona Siebenhofer (AUT) 1:18.66    1:18.66

2. Nicole Schmidhofer (AUT) +0.04    1:36.26

3. Ilka Štuhec  +0.51    1:36.73 

Spremljate izide V ŽIVO.

Hitri vikend v Dolomitih se bo končal v nedeljo s superveleslalomom, na katerem bo Mariborčanka napadala novo superveleslalomsko zmago na Olympii, v vlogi branilke izpred dveh let.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice