Ignac Habjanič iz Ptuja je upokojeni humanitarec, ki na območju celotnega Spodnjega Podravja zbira plastične zamaške za bolne in pomoči potrebne otroke.

Tokrat se je »Gospod zamašek«, kot mu radi pravijo, v drugem nadstropju nakupovalnega središča na Ormoški cesti lotil novega projekta. 

Povabilu so se tako odzvali učenci osnovne šole Mladika, ki jim je priskrbel zamaške, ti pa so z njimi izdelovali evropske zastave. Habjanič je ob tem povedal, da se mu je porodila ideja, da bi iz zamaškov, ki jih sicer vsakodnevno pobira na terenu, pričel izdelovati zastave. 

»Pred nami je dan Evrope in zato sem želel projekt tematsko povezati s tem dnevom, saj bi iz zamaškov, ki so še nedolgo nazaj bili v uporabi, pričel izdelovati zastave držav Evropske unije oziroma se jim vsaj približati. Imel sem tudi nekaj težav. Z zbiranjem črnih, recimo, ki jih imamo za zastavi Nemčije, saj so precej redki,« je dejal Habjanič.

Ta naslednjič pričakuje učence Osnovne šole Olge Meglič, kasneje pa tudi učence Osnovne šole Ljudski vrt. Habjanič pravi, da sta v vsaki zastavi, ki si jih bo mogoče ogledati še naslednji mesec, dva kilograma in pol zamaškov, oziroma nekaj manj kot 800 zamaškov.

»Gre za nekakšno obliko likovnega izražanja, otroci tudi spoznajo zastave evropskih držav,« je sklenil Habjanič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice