Ob začetku novega leta smo se ozrli v preteklo leto in preverili, katere novice so pri bralkah in bralcih Ptujinfo pritegnile največ pozornosti?

VIDEO: Moški naj bi se razkazoval in samozadovoljeval pred šolo na Ptuju

V najbolj brani novici smo pisali o moškemu, ki se je samozadovoljeval in razkazoval pred OŠ Madika na Ptuju. Opazila ga je naša zgrožena bralka, ki je moškega tudi pregnala in nam  posredovala videoposnetek in fotografije. Žal se je za njim izgubila vsa sled. 

Izpoved gosta, ki je ostal pred vrati Kurentanca

Februarja smo pisali o neljubem dogodku gosta, ko so mu iz varnostnh razlogov zaprli vrata dvorane Qcenter. Skupaj z več kot sto obiskovalci je ostal pred vhodom s karto v rokah, ki so na Kurentanc prišli prepozno. Izpoved gosta smo objavili v celoti. 

»Ljudje so bili premraženi čakali s svojo vstopnico v rokah pred zaprto dvorano. Množica je bila nepregledna, vsaj 700 in več ljudi, saj so se ljudje že obračali in odhajali, ko so videli, da nimajo vstopa v dvorano, čeprav imajo vstopnico v rokah. Nobenega razbijanja, nobenega vpitja, ljudje mirni čakali, da jih spustijo v dvorano,« je zapisal razočaran gost. 

PREVERILI SMO: Kako čista je bazenska voda na Ptuju in v okolici?

Avgusta, ko je mnogo Ptujčanov ohlajalo nevzdržno vročino v bližnjih bazenih smo pisali o kakovosti bazenske vode po Sloveniji in objavili razultate analiz. 

3. julija so odvzemali vzorce na Ptuju, in sicer v Letnem kopališču Ptuj, kjer je voda v bazenu Delfinček neskladna, a primerna za kopanje. V Grand Hotelu Primus Ptuj pa je bila voda v sprostitvenem bazenu skladna.  

Hudo neurje poplavilo Ptuj z okolico: Meteorne vode zalile kleti, klestila toča, plazovi zasuli več cest

Meseca maja smo poročali o močnih neurjih, ki so zajela Štajersko. Za seboj so pustila številne poplavljene kleti, meteorne vode so zalile ceste, padala je tudi manjša toča.

Območje mesta Ptuj je včeraj ob 17.33 zajelo močno neurje z obilnim dežjem. Meteorna voda je zalila 48 stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Ptuj, Kicar, Spodnji Velovlek, Pleterje, Pacinje in Podvinci so vodo izčrpali. Prav tako so gasilci PGD Ptuj s peskom napolnili 600 protipoplavnih vreč, nekaj so jih postavili na kritična mesta, nekaj razdelili občanom.

Magna pospešeno išče delavce in ponuja atraktivne plače

Gradnja prve faze Magnine naložbe v Hočah se zaključuje in že v začetku prihodnjega leta bo stekla proizvodnja. Kljub temu, da je za delo v Magni veliko zanimanja, pa so predstavniki kadrovske službe Magne priložnost za delo ponujali tudi na novembrskem kadrovskem sejmu v Mariboru.

»Trenutno smo v pomanjkanju kadrov, predvsem kar se tiče strokovnih poklicev, kot so ličarji, pleskarji, lesarski tehniki, električarji in mehaniki,« je o tem, katere poklice najbolj potrebujejo, povedala Simona Filipič iz kadrovske službe Magne.

FOTO in VIDEO: To je nov turistični biser manj kot uro vožnje s Ptuja

V oktobru smo predstavili atraktivno točko, kamor so se še pred uradnim odprtjem zgrinjali številni obiskovalci. Gre za Expano, turistični magnet v severovzhodnem koncu Slovenije, manj kot uro vožnje s Ptuja. 

To je najboljša pica na Ptuju po izboru bralcev Ptujinfo!

Bralci Ptujinfo so sodelovali v akciji in izbrali najboljšo pico na Ptuju. Italijanska specialiteta, oboževana, vseprisotna in nikoli naveličana pica, je pri nas nekoliko drugačna tako po izgledu kot tudi po okusu, če jo primerjamo s tisto, ki jo spečejo mojstri Italijani. . Z več kot 60 odstotki glasov je bila zmagovalka Pivnica Zlatorog, ki je prejela 124 glasov.

Ptujski most ponovno odprt za promet

Konec avgusta smo pisali o ponovnem odprtju ptujskega mostu čez Dravo. V sklopu prenove so bili obnovljeni temelji mostu, ki se nahajajo v vodi. Zato so pri obnovi sodelovali tudi za tovrstna dela specializirani potapljači. Poleg temeljev so bili v celoti obnovljeni nosilna konstrukcija mostu ter zgornje voziščne konstrukcije, ki so v celoti zgrajene na novo, kar vse povečuje varnost in nosilnost mostu.

Iz Pomgrada so sporočili, da so ponosni na uspešno zaključeno, izjemno zahtevno in celovito sanacijo mostu, pri kateri so dela izvajali v težkih pogojih, med drugim tudi pod vodo in na višini. Glavnino del je podjetje zaključilo v 13 mesecih, kar je več kot mesec dni pred rokom.

Nogometaši Drave brez plač, Nigerijci tik pred odhodom?

Na naše uredništvo se je novembra obrnil oče nogometaša Drave Ignacia Cuffara, ki je potožil nad kaotičnim stanjem v ptujskem drugoligašu. Po neuradnih informacijah Nigerijci odhajajo, v klubu naj ne bi bil več dobrodošel niti Nastja Čeh.

»Šest mesecev je brez plače. Šest mesecev je riž. Mesec preživlja s pomočjo naše kreditne kartice, ki jo odplačujemo, in s sposojanjem denarja,« šokira Cuffaro.

Perutnina Ptuj v prvem polletju ustvarila 132 milijonov čistih prihodkov

V začetku avgusta smo poročali o Perutnini Ptuj, ki  je v prvem polletju na ravni skupine prodala za dobre tri odstotke več mesa in izdelkov ter ustvarila skoraj 132 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice