Murska Sobota je v zadnjih dneh v središču pozornosti zaradi domnevne ljubezenske afere med župnikom Goranom Kuharjem in njegovo domnevno zalezovalko, zaradi česar se župnik za nekaj časa celo umaknil. Kdo laže in čigava so ljubezenska pisma?

Župnik Goran Kuhar je najprej v župnijskem listu, nato pa še pred kamerami izpostavil neprijetno situacijo, v kateri se je znašel. V zadnjem času naj bi ga zalezovala starejša ženska, ki je trdila, da imata ljubezensko razmerje, o njem pa po župniji širila lažne govorice.

Zgodba ni ostala samo pri tem, zato je Murska Sobota ta teden v središču pozornosti zaradi zapletenega odnosa med župnikom in vernico.

Vernica pokazala domnevna pisma

Dejstvo, da je župnik zavrnil kakršnokoli ljubezensko razmerje z vernico, je slednjo še bolj podžgalo. Tudi ona se je oglasila za medije in nanizala hude očitke na račun župnika. Trdila je, da sta bila v ljubezenskem razmerju že najmanj tri leta in pol. Vse svoje trditve je podkrepila s pismi oziroma listki, za katere je trdila, da jih je dobila od župnika. Pisma naj bi prejemala iz rok soboškega brezdomca, ki naj bi bil župnikov prijatelj.

Vernico niso iztirile niti opazke, da se na domnevnih ljubezenskih pismih pisave povsem razlikujejo in niso podobne župnikovi. Prepričana je, da ima v rokah prave dokaze o resnični ljubezni med njo in župnikom. Najbolj prepričana je bila po posebni črki j, ki se je pojavila v nekaterih pismih.

V župniji so jo označili za domišljavo

Po prikazu domnevnih ljubezenskih pisem so se odzvali v soboški župniji, kjer je kaplan Aljaž Baša vernico označil za domišljavo. 

Za pisma, ki naj bi jih župnik pisal vernici, pa Baša pravi, da vsak, ki ima en razred osnovne šole vidi, da je pisav več in to različnih slogov. »Nekdo, ki je končal osnovno šolo, srednjo šolo in šest let fakultete, bi ta pisma drugače napisal.« 

Primerjava pisav: Je avtor pisem župnik?

V uredništvu Sobotainfo smo dobili veroučni izkaz, ki ga je podpisal župnik Goran Kuhar. Na naslednji fotografiji zato presodite sami, ali gre na ljubezenskih pismih za isto pisavo in podpis. 

Ali je avtor ljubezenskih pisem po vaši oceni res župnik?

Izbire

Starejše novice