V začetku novega leta smo se ozrli v preteklo leto in preverili, katere novice so pri bralkah in bralcih Ptujinfo pritegnile največ pozornosti?

Zgodbe s prevozov: Od zadetih voznikov do napihnjenih Ančk

To so zgodbe, zaradi katerih boste morda morali dvakrat premislili, preden boste sedli k vozniku, ki ste ga rezervirali preko Prevoz.org.

Hiško v Halozah je mogoče kupiti že za petnajst tisočakov

Preverili smo nepremičninski trg v Halozah. Našli smo kar nekaj stanovanjskih hiš, ki se prodajajo za manj kot 30.000 evrov. Vas zanima?

PEDIATRINJA: Ob teh simptomih otrok ne pustite v šolo ali vrtec

Najmlajši se z gripo in podobnimi obolenji hitro okužijo v vrtcu ali šoli. Pediatrinja Mojca Švab Zavratnik je pojasnila, ob katerih simptomih je treba otroke zadržati doma.

Razsaja nevarna okužba, ki se s psov prenaša na ljudi

Na veterinarski fakulteti so zabeležili porast psov, pri katerih so ugotavljali prisotnost protiteles proti nevarnim leptospiram. Te povzročajo nalezljive bolezni in se z živali prenašajo na ljudi.

Neverjetne izpovedi o prevarah: »Uničila sem si življenje«

Marsikdo je že bil prevaran in prizadet ali pa je bil sam tisti, ki je varal in lomil srca. Nekateri so si svoje zgodbe upali deliti na forumu, mi smo izbrali najbolj 'sočne'.

FOTO: To so najdražje hiše, ki so trenutno naprodaj na Ptuju in v okolici

Pripravili smo seznam najdražjih stanovanjskih hiš, ki jih je mogoče kupiti na Ptuju in v okolici. Zanimanja oziroma denarja za luksuz je sicer očitno bolj malo, saj so nekatere od teh stavb naprodaj že več let.

V starem mestnem jedru Ptuja vrata odpira nova restavracija

Ptujčan Aljaž Zemljič je restavracijo sprva nameraval odpreti v lokalu na Ulici heroja Lacka 1, ki bi mu ga Mestna občina Ptuj dala v najem. Šele potem, ko je investitor v prostor že vložil več deset tisoč evrov, se je izkazalo, da bi bilo najprej treba spremeniti namembnost prostora.

Bodo Ptujčani stopili skupaj in šli na pico?

V Pivnici Zlatorog so ves čas prenove ptujske mestne tržnice beležili izpad prometa, kaplja čez rob pa je bila popolna zapora Slomškove ulice v času Ptujske noči. 

TOP IDEJE: Skriti kotički Slovenije, kot nalašč za enodnevne izlete

Raziskovanje skozi kratke izlete po Sloveniji? Izbrali smo 12 izjemnih kotičkov Slovenije, kjer se skrivajo številne čudovite priložnosti za fotografije.

Kupujete drva pri nas ali na Hrvaškem? Južni sosedje prevarali že precej Štajercev

Številni Štajerci se skozi zimo grejejo s pomočjo drv. Toda pri nabavi drv moramo biti pozorni, od koga jih kupimo ter katere vrste in kakšne kvalitete so. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice