Vir: Instagram profil armonia_ari
Mlado kreativno Štajerko in oboževalko sveč je karantena spodbudila k ustvarjanju lastnih izdelkov. Tako se je rodila Armonia - trgovina edinstvenih, ročno izdelanih sveč.

S svečami atraktivnih oblik želi Armonia v domove prinesti harmonijo prijetnih, domačih vonjav in hkrati tistih bolj nepoznanih.  

Oboževalka sveč, ki ji domišljija dela 24 ur na dan

Čudovite sveče simpatičnih oblik in vonjav so delo 23-letne Nastje Škrabl iz Miklavža na Dravskem polju. Nastja je študentka logističnega inženirstva, ki sebe opisuje kot izjemno perfekcionistko, prijazno in ustrežljivo punco, ki potrebuje veliko družbe in komunikacije. 

Prav slednje je manjkalo oktobra lani, ko je Slovenija padla v drugi val epidemije. Nastja je takrat imela veliko prostega časa, a se v brezdelju ni najbolje znašla. Začela je raziskovati, testirati in izdelovati sveče. Najprej le zase in svoje bližnje, nato se je iz hobija rodila Armonia

»Od nekdaj obožujem sveče, vonjave, to v meni nekako v trenutku spremeni razpoloženje,« razlaga. Po določenem času razveseljevanja svoje družine in prijateljev z edinstvenimi svečami, je zato sledila odločitev, da želi svoje izdelke deliti tudi z drugimi. 

Vir: Instagram profil armonia_ari

Že prvi dan veliko presenečenje, kupci so sveče pograbili v le eni uri

»Tako je začela nastajati Armonia. Začetek moje poti bi lahko opisala kot stresen, zanimiv, razburljiv,« je za Mariborinfo povedala Nastja in dodala: »En mesec pred izidom mojih prvih svečk sem spremenila celoten koncept prve kolekcije, dejansko sem vse postavila na glavo, ampak uspelo mi je.«

»Ob izidu svečk pa lahko samo rečem, da sem doživela šok,« začetek opisuje Nastja. Pravi, da si med načrtovanjem začetka prodaje ni znala predstavljati, kolikšno bo zanimanje in zato ni vedela, koliko naj naredi zaloge. »Seveda, sem jo naredila toliko, da sem imela občutek, da če tole prodam, bravo!«

Prodajo je zaštartala 1. februarja in takoj doživela presenečenje: »V eni uri sem prodala vse, kar sem imela plus toliko, da so ljudje dva tedna čakali na svečke.«

Slovenci imamo najraje, da nam dom zadiši po pomaranči, limoni in vaniliji

Sveče Armonia so 100-odstotno naravne, saj so izdelane iz palmovega in sojinega voska. Naraven je tudi stenj, ki je lesen ali bombažen. Skodelice so narejene iz mavca.

»Naj še poudarim, da tudi pri pakiranju uporabljam papir in tako v moji majhni proizvodnji ni plastike,« razlaga Nastja. 

Armonia trenutno ponuja navadne sveče v posodicah, sveče v obliki ženskega telesa ter 'Bubble' sveče. Mogoče je kupiti tudi podstavke, na katere lahko nato postavimo sveče.

Nastja pojasnjuje, da so najbolj priljubljene sveče v posodicah, ki imajo videz marmorja, in sveče v obliki ženskega telesa. Od vonjav pa je najbolj priljubljen vonj 'La luna', ki diši po pomaranči, limoni in vaniliji in vonj 'Oceano', ki ga sestavljajo sivka, pomaranča in mint.

»Ta dva vonja sem po dolgotrajnem testiranju zmešala sama in moram priznati, da se je trud izplačal, ker sta res najboljša,« je povedala Nastja. 

Kmalu prihajajo nove sveče, ki bodo še bolj edinstvene in unikatne 

Nastja se trenutno ukvarja s pisanjem diplome, prosti čas izkoristi za ukvarjanje s športom. Seveda, pa veliko časa posveča načrtovanju novih sveč, v nastajanju je namreč nova kolekcija.

Pojasnjuje, da se je zadnja dva meseca ukvarjala predvsem z izdelavo izdelkov, ki so že bili predstavljeni na trgu v tujini, a jih v Sloveniji še ni bilo ponujenih. 

»Ampak seveda to nisem jaz,« dodaja: »Tukaj so bile moje roke delno zvezane, ker to niso bile moje kreacije v celoti.« Zato pripravlja novo kolekcijo, ki bo 100-odstotno predstavljala njo in Armonio.

Kdaj bomo lahko kupili nove oblike in vonjave, zaenkrat ostaja še skrivnost: »Datumsko še ne bom razkrila, kdaj bo prišla ven, ampak je res nekaj posebnega.«

Vir: Instagram profil armonia_ari

Največji navdih so zadovoljne stranke 

»Tisto, kar najbolj vliva navdih, so zadovoljne stranke,« je povedala Nastja in dodala: »Ko dobim kakšno sporočilo, kako svečka diši, kako je lepa in ko stranka pohvali moje delo.«

Inspiracijo Nastja najde kar v odtenkih barv, v letnih časih, v svojem razpoloženju in željah na splošno in seveda med interakcija s kupci in sledilci na družbenih omrežjih.

»Neizmerno sem hvaležna za vse izkušnje, ki sem jih pridobila na začetku in vse tiste, ki jih še bom,« je še povedala.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice