Nogometni klub Maribor se je odzval na neslavno dogajanje po nedeljskem derbiju, ko so navijači vijoličastih, ki jih na tekmi sploh ne bi smelo biti, nogometašem Maribora kričali grožnje s smrtjo.

Nedeljski derbi, ki se je v Ljudskem vrtu končal z delitvijo točk, je okoli sto navijačev Maribora tako razjezil, da so nogometašem ob koncu tekme zagrozili s smrtjo.

»Ubili vas bomo! Vsi boste mrtvi! Zaklali vas bomo!«

To so bile besede, zaradi katerih so varovanci Maura Camoranesija nepremično obstali na sredini igrišča. Vijoličasti so grožnjah, ki so šokirale nogometno javnost, odšli v garderobo, ne da bi navijače sploh pozdravili. 

»Želja po zmagi včasih zamegli presoje posameznikov«

Nogometni klub Maribor se je zdaj odzval na dogajanje po nedeljskem derbiju. »Nogomet je v Mariboru strast, pogonsko gorivo. Pogosto tudi način življenja. Ko pride dan derbija, so čustva še močneje izražena in želja po zmagi včasih zamegli presoje posameznikov. Poteza posameznih navijačev, ko so po nedeljski tekmi izrekli igralcem žaljivke, ki so nato prerasle v grožnje, je nesprejemljiva,« so zapisali.

»Nezadovoljstvo zaradi nedoseženega rezultatskega cilja ne opravičuje odziva, po katerem so posegli posamezniki in s katerim ne gre doseči pozitivnega učinka med prizadevanji pri izpolnjevanju svojih nalog ter doseganju glavnega cilja, osvojitvi naslova državnega prvaka,« opozarjajo v klubu.

V klubu okrepljenega varovanja nogometašev ne načrtujejo

»V mnogih velikih klubov prihaja do trenj med navijači in moštvom, sploh ob rezultatsko manj upešnih sezonah, vendar na koncu prevlada razumevanje. Igralci so dojeli sporočilo navijačev po prejšnjih tekmah, na derbiju truda ne gre nikomur očitati, kar je izpostavil tudi trener v izjavi na novinarski konferenci. Do nedeljskega dogodka, ki je dobil močne in neprijetne razsežnosti, pa je prišlo po vmesnem nesporazumu. Igralci so po zapravljenem vodstvu in še enem derbiju brez zmage ostali z mešanimi občutki ter se niso takoj napotili k običajnemu pozdravu navijačem, kar je nato privedlo do odziva posameznikov, ki ga ne glede na okoliščine ne moremo odobravati. Niso pa po opravljenih pogovorih, ob izrečenih besedah posameznikov v afektu, predvideni dodatni ukrepi, povezani z morebitnim okrepljenim varovanjem,« še dodajajo.

»Pred nami je še veliko tekem, do konca prvenstva je na voljo še 90 točk in verjamemo, da se bomo veselili prihodnjih novih uspehov. Smo v fazi, ki zaradi različnih dejavnikov ni prijetna in vpliva na predstave moštva na igrišču, a jo je treba prestati. Skupaj moramo skozi težko obdobje in verjamemo, da nas bodo na tej poti podprli tako Viole kot vsi ostali navijači,« še upajo v Nogometnem klubu Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice