Pri urejanju ptujske tržnice se pojavlja vedno več težav. Občani so pred dnevi nasprotovali sečnji dreves, zdaj pa mestna občina išče rešitev za paviljon, v katerem prodajajo sadje in zelenjavo. Paviljonov lastnik je zasebnik Ziberi Musli, lastnica zemljišča pod njim pa Mestna občina Ptuj.

Iz mestne občine sporočajo, da to niti ni težava, temveč vprašanje, ki ga v sodelovanju z imetnikom pravice rešujejo in že dlje časa iščejo rešitev, ki bi bila sprejemljiva za obe strani ter da se v mestu za občane in občanke ohrani ponudba sadja in zelenjave kot doslej.

»Na nepremičnini parc. št. 1166/2 k. o. Ptuj je bila podeljena stavbna pravica po zaključenem sodnem postopku v korist fizične osebe za zidani, pritlični, nepodkleten objekt, tlorisne površine 18 m2, paviljon, šestkotne oblike, masivne gradnje. Stavbna pravica traja, dokler stoji stavba. Zemljišče pod stavbo pa je v lastništvu Mestne občine Ptuj,« sporočajo z mestne občine in potrjujejo, da tudi po novih načrtih paviljon ostaja. O konkretnih vsebinah pa je za zdaj prezgodaj govoriti, obstaja pa več možnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice