Projekt City Cooperation II izvaja vodilni partner - The Oststeirische Städtekooperation s konzorcijskimi projektnimi partnerji Razvojnim centrom Murska Sobota, Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj in PORA Razvojno agencijo Gornja Radgona. 

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa že vzpostavljenega čezmejnega sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020, med 24 mesti iz držav Avstrije, Slovenije in Madžarske in je sofinanciran s strani EU v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Namen projekta je krepitev policentričnih mest v mreži čezmejne regije, ki je usmerjena k razvoju in trajnostni rasti. Mesta na podlagi projekta med seboj izmenjujejo izkušnje, znanja in odgovore na razvojne izzive, s katerimi se srečujejo. Plod projekta so različni ukrepi, ki bodo pripomogli k pestrejšemu in raznolikemu življenju v mestu, kot tudi sami ponudbi. 

Od leta 2018 pa vse do danes je pod okriljem projekta City Cooperation II v sodelujočih mestih bilo organiziranih več tematskih dogodkov. 

Po stopinjah aktivnosti 

Potekali so filmski večeri na grajskem dvorišču v Murski Soboti v poletnih mesecih, v decembru pa je bilo poskrbljeno za pester program na Trgu Martina Lutra v sklopu aktivnosti Praznični december. V občini Beltinci je potekala predstavitev lokalne ponudbe na prireditvi z etnološkim značajem na Otoku ljubezni ter predstavitev lokalnih skupnosti v okviru folklornega festivala. V Lendavi je bila v sklopu projekta obogatena ponudba na Festivalu Vinarium z vsebinami za otroke in družine ter postavljena dodatna prizorišča za vse obiskovalce. 

V Radencih so potekale tematske delavnice v okviru družinskega turističnega festivala Mačje mesto, obnovljen je bil posvetilni kamen pred občinsko stavbo ter postavljeno spominsko obeležje za Avsenikovo pesem V Radence pot me pelje. V Gornji Radgoni je bil vzpostavljen sistem za izposojo rabljenih koles Recikel, na gradu Negova je bila postavljena spominska soba, posvečena dr. Antonu Trstenjaku, ter izvedena prireditev ob 50. obletnici mostu prijateljstva med Gornjo Radgono in Bad Radkersburgom. 

Na Ptuju so organizirali akcijo Pridi v mesto, kjer so se ponudniki v mestnem središču uspešno povezali ter pokazali, da s sodelovanjem lahko konkurirajo večjim trgovskim verigam. V Lenartu so s pomočjo projekta še dodatno obogatili osrednje poletne prireditve LEn-ART. V Ormožu pa so, tudi s pomočjo projekta City Cooperation II, dve leti zapored izvedli uspešno Severolandijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice