Ste zdrav moški, star med 18 in 30 let? Prijavite se lahko za službo, v kateri boste zgolj in samo ležali! Da, prav ste prebrali. Zgolj v dveh tednih boste zaslužili 800 evrov.

Znanstveno-raziskovalno središče Koper Inštitut za kineziološke raziskave išče deset prostovoljcev, ki bodo v izolski bolnišnici preživeli 15 dni. Od tega bodo 10 dni ležali v postelji, kjer bodo sodelovali v raziskavi o vplivih simuliranega bivanja v vesolju na človeško telo. Gre za raziskavo, ki jo sofinancira Italijanska vesoljska agencija.

Za desetdnevno ležanje 800 evrov

Pred, med in po ležanju bodo opravili izbrane teste zdravstvenega stanja in gibalnega statusa. In plačilo? Za sodelovanje v raziskavi ponujajo plačilo 800 evrov neto. Ob vsem tem so kriti tudi vsi stroški med raziskavo, kot so časopisi, hrana, pijača in internet.

Namen raziskave je ugotoviti zgodnje znake odzivanja telesa ob ničelni gravitaciji, ki jo bodo simulirali z ležanjem v postelji. Raziskava bo potekala med 10. in 28. julijem. V tem času bo vsak prostovoljec v bolnišnici preživel 15 dni.

V raziskavi lahko sodelujejo le zdravi moški, stari od 18 do 30 let. Zaželeno je zanimanje za vesolje in bivanje v vesolju ter pripravljenost prispevati znanosti. Vsi bodo deležni tudi brezplačnega zdravniškega pregleda, ki ga bodo organizirali pred pričetkom študije.

Prijave se zbirajo do 25. junija na elektronski naslov [email protected].

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice