Po štirih letih sprejemanja pacientov je bila fizioterapevtka prisiljena oditi iz Dupleka. Njeno dejavnost je župan prenesel na Zdravstveni dom Maribor.

»Bila sem koncesionarka na območju občine Duplek, kjer sem fizioterapevtsko dejavnost opravljala 4 leta. S sprejemom novega zakona o zdravstveni dejavnosti je župan dobil moč in vlado zamenjat koncesionarja,« tako je svojo zgodbo pričela razlagati Andreja Andrašič.

Iz njenih besed je zaznati, da naj bi se dupleški župan Mitja Horvat konec novembra letos odločil svojim občanom odvzeti možnost fiziotrapevtske dejavnosti v domačem kraju. Zdaj se morajo tisti, ki potrebujejo tovrstno zdravstveno storitev, voziti v Maribor.

Rešitev naj bi bila sicer začasna. Na občini naj bi med tem pripravili že četrti razpis, v prvih treh pa je fizioterapevtka župana opozarjala na nepravilnosti. Skrbi jo, da se je župan za 'izgon' njene zdravstvene prakse odločil iz maščevanja.

»Vse to je župan naredil v interesu, da me umakne iz občine saj je videl, da po pravni poti to ni mogoče. Meni je s tem čez noč odvzel zaposlitev. /.../ Odvzeto mi je bilo dostojanstvo, na tak način blati moje ime in očrni moj odnos do pacientov,« pojasnjuje fizioterapevtka.

K nadzoru nad delovanjem Občine Duplek je že pozvala Ministrstvo za zdravje.

Ima župan na skrivaj izbrano osebo?

Andrašičeva razlaga, da je bila edina izvajalka fizioterapije v občini, kar naj bi pomenilo, da se ob izbiri drugega začasnega izvajalca ta dejavnost na območju občine ne izvaja več.

»Občini Duplek je v interesu koncesijo podeliti točno določeni osebi, saj je razpis za izvajanje te dejavnosti v roku dveh let izvedla štirikrat,« razlaga Andrašičeva.

Prvi naj bi bil ustavljen zaradi novega zakona. Drugi naj bi bil izveden z nepravilnostmi ali celo nezakonitostmi v postopku, zato se je Andrašičeva pritožila. »Takrat so na občini obljubili, da bodo nezakonitosti in nepravilnosti popravili,« razlaga fizioterapevtka. Tretji razpis naj bi vseboval celo elemente kaznivega dejanja.

»Tega je župan občine, kot drugostopenjski organ ponovno ustavil in razveljavil, saj je ugotovil, da že tretjič ne bo mogel podeliti koncesije željeni osebi,« dodaja Andrašičeva.

Zaradi tretjega razpisa je sprožila upravni spor, a župan Horvat naj bi kljub še odprtim postopkom odprl že četrti razpis. »Na moja vprašanja, kako bodo v občini ravnali naprej, niso hoteli podajat točnih izjav,« pojasnjuje Andrašičeva. Vprašanja smo tudi mi že naslovili na župana Občine Duplek, odgovore pa bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Janez Komunist (nepreverjen)

sem bral da je nekje pa eden farmacevtko naguzil

Starejše novice