Županov sprejem tudi za bančno uslužbenko, stranko na banki in dva zaposlena na bencinskem servisu. Baranja želi dogodek čimprej pozabiti, v ponedeljek se vrača na delo v Avstrijo.

Deset dni po junaškem lovu za roparjem se Bojan Baranja, kljub številnim čestitkam in zahvalam, ne počuti kot junak. »Nisem jaz heroj, samo mi je žal tega človeka, da je mogel s tega sveta tako, da se je sam ustrelil,« pravi Baranja. V trenutku, ko si je policist po ropu banke sam vzel življenje, je bil Baranja v neposredni bližini. A se zaradi šoka kljub temu ne spomni njegovega obraza.

»Ne moram se spomniti, po eni strani pa je boljše, da se ne spomnim, da bi mogoče imel kakšne nočne more ali kaj takšnega.«

Bojan Baranja

Župan podelil občinsko zahvalo

Zadnji teden tako za cankovskega junaka ni bil enostaven. Ob strani mu zato stoji celotna občina, v imenu katere mu je danes župan Danilo Kacijan podelil zahvalo za nesebično in požrtvovalno dejanje v zvezi z ropom banke na Cankovi. »Tvoja družina, tvoja žena, tvoji otroci morajo biti danes, včeraj in jutri ponosni,« je ob predaji zahvale povedal župan.

Bančna uslužbenka, stranka in dva zaposlena na bencinskem servisu še vedno v šoku

Na današnjem sprejemu je bila prisotna tudi uslužbenka banke, v katero je stopil ropar s pištolo, pa tudi stranka, ki je bila v tistem trenutku na banki. Sprejema sta se udeležila tudi dva zaposlena na bližnjem bencinskem servisu, ki sta prav tako sprva lovila policista s pištolo v roki, a sta v trenutku, ko je proti njima ropar pokazal s pištolo, prenehala z lovom. Zaradi travmatične izkušnje ostali udeleženci o dogodku ne želijo javno govoriti, zavedajo se namreč, da bi se kaj hitro lahko končalo tudi drugače. 

Celotna družina je bila v negotovosti

Minuli teden je bil travmatičen tudi za ženo in dva sinova Bojana Baranje. Dolgo časa namreč sploh niso vedeli, kje je njihov mož in oče, ki se je zaradi poškodb glave znašel celo v bolnišnici. »Nikoli nisem bil tako dolgo odsoten brez tega, da bi povedal kje sem. Povedal sem, da grem na Cankove po material za predelavo balkona. Ni me bilo več kot uro in pol, potem pa je sosed prišel povedat, da sem bil del tega lova,« danes razlaga Baranja, ki se po okrevanju že v ponedeljek vrača nazaj na delo v sosednji Avstriji.

Župan: Ni nepomembno, da Baranja izhaja iz romske skupnosti

Župan je znova poudaril, da je pomembno izpostaviti, da cankovski junak izhaja iz romske skupnosti, saj da o Romih večinoma prebiramo le negativne stvari. »Poznam samo dobre in samo slabe in med temi dobrimi je nedvomno tudi ta Rom, ki si je to zaslužil. Marsikomu je lahko tudi za vzor,« izpostavlja Kacijan.

Zaveda se, da bi se lahko lov tragično končal tudi zanj, ne le za roparja

Baranja bi bil najbolj vesel, da ropa in s tem tudi današnjega sprejema sploh ne bi bilo. Ni namreč prepričan, če bi ponovno ravnal isto. »Dobro sem prišel skozi in po vsem tem res ne vem, če bi še enkrat ravnal enako,« zaključuje cankovski junak. Dodaja še, da bi drugič verjetno bolj premislil predvsem zato, ker se zaveda, da bi se lahko lov tragično končal tudi zanj, ne le za roparja.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice