Ogorčeni Ptujčani prižgali sveče v znak protesta. (Foto: Špela Težak)
Župan Mestne občine Ptuj Miran Senčar je zgrožen nad nivojem komunikacije v mestu.

Cigarovci na mestni tržnici so v torek zjutraj padli. Po naročilu Mestne občine Ptuj so jih podrli delavci Gozdarske zadruge Ormož. Akcija, za osvežitev spomina kliknite tukaj, je med Ptujčani dvignila veliko prahu in nanjo so se takoj odzvali predstavniki pobude Za drevesa, ki je domačine pozvala k prižigu sveč v znak protesta, ogorčenja in žalosti.

Mestna občina Ptuj je v sporočilu za medije zapisala, da so začeli pripravljalna dela za ureditev mestne tržnice, ki vključujejo odstranitev stojnic, drevja in vejevja ter urbane opreme. Danes pa smo na uradni Facebook strani župana, Miran Senčar, župan MO Ptuj, zasledili njegov odziv na elektronsko sporočilo Benke Pulko. Vsebino v celoti objavljamo.

Drevesa na tržnici že mesece dvigujejo prah med Ptujčani. Ustvarila sta se dva pola, za in proti, tema pa je prisotna v umetniških krogih, med podjetniki v starem mestnem jedru in pogosto tudi predmet sočne »šank debate«. Zdi se, da o drevesih razpravljajo vsi. Toda, če bi se našel nevtralni zunanji opazovalec te zgodbe in nanjo pogledal z razdalje, bi lahko ugotovil, da je razprava izgubila fokus.

Že res, da so drevesa in narava pomemben del našega življenja, a pravo vprašanje je, ali si želimo razvijati Ptuj, naše življensko okolje, rasti z njim, ustvarjati podjetja, delovna mesta in življenje v starem mestnem jedru ter  širše. In, kaj smo za to pripravljeni postoriti. Morda pa lahko začnemo pri komunikaciji, del katere je tudi aktivno poslušanje.

Tagi

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice