Brezplačni avtobus kmalu po celotni Mestni občini Ptuj.

Mestni avtobus, ki je popolnoma brezplačen in olajša dan mnogim prebivalcem Ptuja, trenutno ne obratuje. 

Na avtobusu se občani namreč ne žigosajo, kar pomeni, da ni podatkov o vseh, ki so se na avtobusu prevažali. To predstavlja težavo zaradi koronavirusa, saj pravila določajo, da morajo biti vsi potniki popisani. Tako lahko, v primeru okužbe na avtobusu, pristojni obvestijo vse potnike. 

Popelje vas tudi do trgovskih središč (foto: Zavod za turizem Ptuj).

Mestni avtobus je v upravljanju podjetja Arriva, ki pa je izpostavilo težavo z vožnjami v času koronavirusa. Tako bi bilo zaradi popisovanja vseh potnikov veliko zamud, težav in možnih prerekanj. Ravno zato avtobus trenutno ne obratuje. 

Težavo bi predstavljala tudi omejitev potnikov, saj bi se lahko na tem avtobusu prevažalo le trinajst potnikov. Tako bi marsikdo le obstal na postaji in čakal eno uro, da se avtobus izprazni in naredi krog po ostalih postajah. 

Avtobus bo spet začel obratovati po epidemiji. 

Mestna občina Ptuj ima za brezplačni mestni avtobus sicer dodatne načrte. Do septembra 2021 naj bi linije vzpostavili po celotnem območju Mestne občine Ptuj, kar bi olajšalo življenja starostnikom, otroci bi se lahko brezplačno prevažali v šolo, odrasli pa v službe. 

Mestna občina Ptuj pa se, kljub trenutnemu neobratovanju avtobusa, trudi poskrbeti za starejše občane tako, da jih prevaža s Šoferkom. Šoferko, avtomobil, ki vas lahko po opravkih popelje brezplačno, torej še vedno deluje.

Na telefonski številki 02 620 7335 se lahko dogovorite o lokaciji in terminu prevoza, vendar vsaj tri dni pred dogovorjenim datumom. Vse od ponedeljka do petka je uporabnikom vedno nekdo na voljo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice