Da bi imeli sneg za božič in novo leto, so bile letos ponovno samo želje. O večji snežni pošiljki v Podravju ni ne duha ne sluha. Bomo letos sploh imeli "pravo" zimo s snežno odejo?

Se sploh še spomnite, kdaj je na božični dan Ptuj nazadnje prekrivala snežna odeja? Preverili smo, kako zimi kaže v januarju in februarju in ugotovili, da si v prihodnjih tednih lahko obetamo skupno okoli osem dni sneženja.

Največ sneženja od 27. do 30. januarja

Na Ptuju naj bi snežinke dočakali predvsem med 26. in 31. januarjem, nekaj malega morda že 21. in 24. januarja. Največ snega je sicer pričakovati med 27. in 30. januarjem, ko bodo tudi temperature precej nizke, dosegale bodo namreč tudi do -6 stopinj Celzija.

Stopinjo več naj bi namerili jutri zjutraj, a se bo že čez dan ogrelo na 3-4 stopinje Celzija. Temperature v prihodnjih dneh pa bodo še višje in se bodo čez dan gibale med 5 in 3 stopinje Celzija.

VIR: Arso

Temperature v januarju naj bi se po podatkih spletnega portala accuweather.com gibale od -5 do 5 stopinj Celzija, v februarju pa od -6 pa vse do 8 stopinj Celzija.

Temperature precej višje od zgodovinskega povprečja

Kot zanimivost dodajmo, da lahko največjo razliko glede na napovedane temperature in zgodovinsko povprečje pričakujemo 20. in 21 januarja. Zgodovinsko povprečje na ta dan je -5 stopinj Celzija v jutranjih urah, v popoldanskih pa 2 stopinji Celzija. Napovedane temperature letos pa so zjutraj 0 stopinj Celzija, kar je pet stopinj več, popoldan pa 3 oziroma 1 stopinja Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice