Minilo je leto dni, odkar je vodenje Mestne občine Ptuj prevzela Nuška Gajšek. Zanimalo nas je, kako prvo leto njenega dela ocenjujeta bivša župana.

Decembra 2018 je na lokalnih volitvah zmagala Nuška Gajšek, zdajšnja županja Ptuja, ki je na tej funkciji nasledila Mirana Senčarja. Njega in njegovega predhodnika Štefana Čelana smo vprašali, kako ocenjujeta prvo leto županovanja nove županje oziroma prvo leto mandata Gajškove.

Njune odgovore objavljamo v celoti, v vrstnem redu, kot smo ju prejeli.

Miran Senčar, župan Ptuja v letih 2014–2018

»Glede na to, da se nisem potegoval za drugi mandat županovanja na Ptuju, ne želim ocenjevati dela moje naslednice. Prepričan pa sem, da ima županja sedaj popolnoma drugačen pogled na delo občinskega vodstva, kot ga je imela kot opozicijska mestna svetnica, ko je ostro kritizirala skoraj vsako potezo moje ekipe. Dogajanje pa spremljam in se veselim vsakega napredka na Ptuju.« 

Foto: Mediaspeed

Štefan Čelan, župan Ptuja v letih 2002–2014 

»Vsi tisti, ki smo nekoč sedeli na tem vročem stolu, se zavedamo, kako težko je podati objektivno oceno o delu tvojega naslednika, še zlasti po prvem letu delovanja, ko konkretnih rezultatov dela še ni mogoče pokazati. Županji štejem v plus predvsem to, da je vrnila politični mir v mesto in se usmerila v reševanje nalog v prihodnosti. Ob tem pa je pripravljena prisluhniti starejšim in izkušenim političnim sopotnikom, ki je ne želimo poučevati, ampak predvsem pomagati. Upam in verjamem, da bo ostala pogumna in ne bo nasedla starim zgodbam o Ptuju kot provincionalnem malem mestu, ki si zasluži zgolj majhne in drobne investicije.

Za prvi tovrstni spodrsljaj so poskrbeli njeni svetovalci, ki so ambiciozno investicijo v staro steklarsko delavnico, spremenili v vaško dvorano. Njen način izbire kadrov, ki ločuje zaposlene na tiste, ki so vredni zaupanja in vse ostale, pa je nekaj, kar je meni tuje in povzroča slabo voljo tudi pri mnogih starejših sodelavcih v občinski upravi.«

Foto: Mediaspeed

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice