Vir leve fotografije: posnetek zaslona TikToka Gregorja Valentana.
Ptujčana Gregorja Valentana ste morda že opazili na aplikaciji TikTok, saj na zabaven način širi znanje o Ptuju - delo turističnega vodnika je zanj »delo za dušo«.

Gregor Valentan je 31-letni Ptujčan. Sicer dela kot svetovalec za stranke pri ptujskem podjetju Databox, a »delo za dušo«, kot pove sam, je biti turistični vodnik.

Delo turističnega vodnika opravlja poleg svoje službe v tehnološkem podjetju. Poleg objavljanja zabavnih TikTok videov, pa objavlja tudi videe na svojem YouTube kanalu z imenom Gregor. 

Gregor si je TikTok profil ustvaril iz gole radovednosti, a je kaj kmalu ugotovil, da na aplikaciji preživlja vse več časa. Hevreka! Tako se je porodila ideja o objavljanju izobraževalnih vsebin o Ptuju na tej platformi kratkih videov. 

»Všeč mi je, da lahko kreativno razmišljam o tem, kako na čim bolj zanimiv način predstaviti zanimivosti o Ptuju v relativnem kratkem času, zaradi časovne limitacije, ki jo ima TikTok,« pove Gregor Valentan. 

Zgodba o mestnem stolpu zmeraj nasmeji turiste

Poznate zgodbo o ptujskem mestnem stolpu? Ste opazili, da ima uro le na treh straneh? Grajska gospoda za uro ni želela prispevati, zato so se jezni meščani odločili, da bo ura na stolpu le zanje. Tako so uro v smeri gradu kar izpustili. 

Gregor Valentan pove, da ta zabaven delček ptujske zgodovine zmeraj nasmeji turiste in prav zato je njegova najljubša. 

»Kot turistični vodnik bi želel čim več ljudi seznaniti s tem, kakšne so posebnosti Ptuja in kaj je tisto, kar ga dela unikatnega. Zame je to definitivno njegova zgodovina, saj Ptuj leži na strateško pomembni točki in ravno to mu je omogočilo njegov razcvet že v antiki in kasneje v srednjem veku, nam pa je ostala bogata dediščina, ki si jo je vredno ogledati,« za Ptujinfo doda Valentan. 

Grajski grič najljubši delček Ptuja

Gregor za Ptujinfo razkrije, da je njegov najljubši delček Ptuja grajski grič. Ta nudi čudovit razgled na širni Ptuj z okolico, sam pa rad zavije tudi v muzej v gradu. 

Da pa pozna vsako uličico in zabavno anekdoto Ptuja, pa so bila potrebna leta dela z mestom. Kot študent je delal kot turistični informator na Turistično informacijskem centru Ptuj. Leta 2013 je opravil tečaj za lokalnega vodnika. 

Po svoji izobrazbi pa tudi ni daleč od turizma. Končal je smer organizacije poslovanja v velneški dejavnosti, izobrazba, ki jo je pridobil na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem. 

Ta zabaven turistični vodnik pa je dosegljiv tudi za vodenja, saj ga lahko vsi zainteresirani vodenja z zabavnimi delčki zgodovine kontaktirajo kar preko telefona na 070 900 092 ali preko pošte [email protected].

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice