Center interesnih dejavnosti Ptuj je objavil ponudbo aktivnosti za letošnje poletje in odprl prijave nanje. Otroci in mladi na Ptuju bodo lahko tako aktivno preživljali svoj prosti čas, toda sedaj že tradicionalne počitniške aktivnosti bodo letos potekale nekoliko drugače kot v preteklih letih.

Počitniške aktivnosti za otroke ostajajo. Potekale bodo delavnice indijskega plesa, poletne urice italijanščine in angleščine ter ustvarjalne delavnice, kot so grafična, lončarska, zvočno-likovna, delavnica animiranega filma, delavnica lego robotike in slikanje akvarelov. V ponudbo so vključene tudi rekreativne aktivnosti boksa, rolanja in vožnje s kolesom po pumptracku. Vrača se delavnica Mali vrtnar, v Mestnem kinu Ptuj pa bodo pripravili Kino počitnice s Patom in Matom. Tudi tradicionalne poletne ulične delavnice z bratoma Malek ostajajo, a bodo letos potekale le na dveh lokacijah: v Mestnem parku in Ljudskem vrtu.

Toda v CID-u so bili primorani načrte izpred izbruhom epidemije vendarle nekoliko spremeniti. Da bi se izognili križanju različnih skupin udeležencev, je obseg aktivnosti letos nekoliko manjši kakor prejšnja leta, prav tako jih več poteka na prostem. Število udeležencev je omejeno, več bo samostojnega ustvarjanja oziroma ustvarjanja v manjših skupinah, med udeleženci bo zagotovljena primerna varnostna razdalja. Vse načrtovane delavnice bodo potekale pod nadzorstvom mentorjev, ki bodo skrbeli za dosledno izvajanje preventivnih ukrepov Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nekatere delavnice, na primer kuharsko in laboratorijsko, kjer zagotavljanje varnostne razdalje med udeleženci ne bi bilo mogoče, je CID že odpovedal.

Negotovost trenutne situacije je skupaj z navodili za varno delo močno otežila načrtovanje prihodnjih aktivnosti, pravijo v CID-u. Bojijo se, da letošnjega repertoarja, pripravljenega v rekordno kratkem času, morda ne bodo mogli v celoti izvesti. Kot vsako leto doslej si želijo otrokom zagotoviti čim bolj sproščeno in brezskrbno preživljanje počitnic. In glede na to, da je odziv kljub razmeram podoben kot v preteklih letih, lahko vidimo, da si to želijo tudi otroci.

Za več informacij o počitniških dejavnostih v CID-u obiščite njihovo spletno stran in Facebook stran.

Tjaša Lorbek

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice