Foto: Center interesnih dejavnosti Ptuj
Kljub številnim ukrepom zaradi omejitve širjenja okužb s koronavirusom bodo na Ptuju tudi letos poskrbeli za počitniško veselje otrok.

Predstavljamo različne počitniške dejavnosti za otroke in mladino na Ptuju. Številne med njimi bodo brezplačne in tako dostopne prav vsem otrokom.

Izdelava havajskih vencev, hoja s hoduljami in žongliranje

V organizaciji Centra interesnih dejavnosti Ptuj in v izvedbi Bratov Malek in Športno-cirkuškega društva Eleja bodo otroci lahko obiskovali Poletne ulične delavnice. Odvijale se bodo od 29. junija do 3. julija in od 6. do 10. julija v Mestnem parku ter od 13. do 27. julija in od 20. do 24. julija v Ljudskem vrtu na Ptuju.

Otroci bodo pod vodstvom animatorjev ustvarjali, igrali družabne in športne igre, preizkusili se bodo tudi v različnih spretnostih. Med vrsto zanimivih aktivnosti so tudi: izdelovanje lovilcev sanj in havajskih vencev, oblikovanje nakita, lokostrelstvo, hoja s hoduljami, žongliranje in tako dalje.

Udeležba je brezplačna, prijave niso potrebne. Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.

Foto: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Tradicionalni indijski ples ali kolesarjenje po pumptracku

V Centru interesnih dejavnosti Ptuj so tudi letos za otroke in mlade pripravili pestro ponudbo raznih delavnic in tečajev.

Na voljo so: tradicionalni indijski ples kathak, poletne urice italijanščine in angleščine, grafična delavnica, lončarska delavnica, zvočno-likovna delavnica, delavnica animiranega filma, delavnica lego robotike, slikanje akvarelov, rolanje, boks, vožnja s kolesom po pumptracku, vrtnarjenje, Kino počitnice s Patom in Matom in tako dalje.

Kino počitnice so za otroke brezplačne, za udeležbo na ostalih delavnicah je treba odšteti simboličnih 10 do 15 evrov kotizacije. Število prostih mest je omejeno, prijava je mogoča prek spletnih obrazcev.

Več informacij je na voljo na tej spletni povezavi.

Sestavljanje Rubikove kocke in ustvarjanje hiše iz krompirja

Dolgčas bodo uspešno preganjali tudi v Centru za družine Špajze modrosti. Pripravili so pester naobr poletnih počitniških aktivnosti: tarok, sestavljanje Rubikove kocke, šivanje, ustvarjanje kipa iz mavca, ustvarjanje hiše iz krompirja, slikanje portreta po vzoru Picassa in tako dalje.

Udeležba na vseh delavnicah je brezplačna, so pa zaradi omejenega števila mest potrebne rezervacije.

Več informacij najdete na tej spletni povezavi.

Pravljice v knjižnici

V Knjižnici Ivana Potrča Ptuj bodo organizirali Poletne pravljične urice. Vsako sredo in petek ob 10. uri, od 15. julija do 14. avgusta, bodo otroci v Pravljični sobi Branke Jurca prisluhnili pravljicam.

Poleg tega bodo telovadili, se igrali, rezljali, tekmovali, sestavljali, gradili, se veselili, sproščali in sladkali ...

Vstopnine ni, zaželeni so copati. Več informacij na tej spletni povezavi.

Raziskovanje Ptujskega gradu

V Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož pripravljajo počitniške delavnice Poglej v muzej. Potekale bodo vsak dan od 7. do 19. julija med 10. in 13. uro na Ptujskem gradu. Delavnice so namenjene otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole. Otroci si bodo ogledali muzejske razstave, raziskovali grad, poslušali zgodbe in ustvarjali z različnimi materiali.

Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave. Cena znaša 36 evrov za štiri dni ali 9 evrov na dan.

V ptujskem pokrajinskem muzeju vse leto ob sobotah prirejajo še brezplačne Muzejske vrtičke, namenjene družinam z otroki, starimi več kot pet let. Poletni termini so: 4., 11. in 18. julij ter 1. in 21. avgust med 10. in 16. uro.

Več informacij na voljo tukaj.

Klesanje kamna in doodlanje

V Kulturno-ustvarjalnem društvu Čar Griča bodo od 6. do 10. julija in od 24. do 28. avgusta pripravili Ustvarjalni otroški tabor. Namenjem bo aktivnemu in ustvarjalnemu preživljanju poletnih počitnic, druženju z vrstniki v objemu narave in sklepanju novih prijateljstev. Program je namenjen otrokom od 8. do 12. leta.

V programu bodo: lepopisje oziroma kaligrafija, klesanje kamna, doodlanje - risanje. gibalne igre, kung fu, lokostrelstvo ter jutranji in večerni pozdrav energiji dneva.

Cena tabora z nočitvijo znaša 255 evrov, cena tabora med 7.30 in 16.30 pa 195 evrov. Več informacij na voljo na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice