Na Prešernov dan kulturne ustanove že tradicionalno odprejo svoja vrata. Zbrali smo nekaj predlogov, kam se odpraviti.

Osrednja slovesnost Mestne občine Ptuj ob slovenskem kulturnem prazniku je bila včeraj, 6. februarja. Na dogodku so tradicionalno podelili občinska priznanja Velike oljenke in Oljenke, ki jih posamezniki ali društva dobijo za zasluge na področju kulture.

Slavnostni govorec na proslavi je bil Peter Srpčič, direktor Mestnega gledališča Ptuj, v kulturnem programu pa so nastopile lanskoletne prejemnice Oljenke, Ženski pevski zbor Lilith.

Kam za 8. februar?

Prešernov dan bodo počastili tudi v Pokrajinskem muzeju Ptuj Ormož z različnimi razstavami in delavnicami.

Knjižnici Ivana Potrča Ptuj bodo 9. februarja pripravili več dogodkov v počastitev slovenskega kulturnega praznika, med drugim tematsko vodena ogleda in literarno-dramski večer.

Galeriji Luna pa bo 8. februarja, ob 11.00, potekal voden ogled po razstavi Sabine Šinko.

Foto: Galerija Luna, Facebook

V Pokrajinskem muzeju Maribor bodo slovenski kulturni praznik obeležili z dnevom odprtih vrat, z vodenim ogledom stalnih razstav ter s prebiranjem poezije. Dogajanja se bodo odvijala na različnih lokacijah od 10.00 dalje. Brezplačno vodenje med 11.00 in 18.00 ponuja tudi Muzej najstarejše trte na svetu.

Umetnostna galerija Maribor pripravlja dan odprtih vrat z njihovimi aktualnimi razstavami ter s podpisovanjem monografske publikacije slikarja Ludvika Pandurja ob 18.00.

Vir: Umetnostna galerija Maribor

Dan odprtih vrat pripravljajo tudi v mariborskem Muzeju narodne osvoboditve, kjer pripravljajo oglede s strokovnim vodstvom ter delavnico za otroke in družine. Muzej bo svoja vrata odprl ob 9.00.

Svoja vrata bo odprla tudi mariborska sinagoga, še edina stoječa srednjeveška sinagoga daleč naokoli. Aktualne razstave si bo mogoče ogledati 8. februarja, od 10.00 do 14.00.

Galerija Media Nox v Mariboru vabijo na ogled razstave plakatov Čutnost minljivosti/motivi pokrajin in figur v opusu Franceta Miheliča.

V Lenartu bo proslava ob kulturnem prazniku potekala v Domu kulture Lenart, in sicer v petek, 10. februarja, s pričetkom ob 18.00. 

Vabljeni k obeležitvi slovenskega kulturnega praznika z obiskom ene od kulturnih ustanov ali s preživljanjem dneva z družino ob kulturnih aktivnostih.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice