Za operacijo šestletnega gala, ki se bori s prirojeno deformacijo rok in bi za operacijo v ZDA potreboval 120.000 evrov, bo odslej zbiral Karitas.

Galova starša sta se po razhodu z društvom Maus za nadaljevanje humanitarnega zbiranja denarja za zdravljenje uspela dogovoriti z Nadškofijsko karitas Maribor. Policija za zdaj domnevno sporne posle Mausa še preiskuje.

Kot je za STA povedala Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič, so se s Karitas dogovorili in upa, da bo čim prej na njihov račun prenakazan tudi denar, ki ga je doslej preko društva Maus zbirala njegova predsednica Nataša Švikart. Za zdaj še ne ve, koliko je tega denarja.

Sodelovanje je za STA potrdil tudi predstavnik mariborske Karitas Darko Bračun, Štefličeva pa upa, da bo do denarja, ki so ga ljudje darovali za Gala, tudi prišla. Na drugi strani Švikartova od začetka afere z mediji ne komunicira več.

Spomnimo...

Spomino, da je do spora med Galovo družino in društvom Maus prišlo po tistem, ko naj bi predsednica društva priznala, da je od zbranega denarja za svoje potrebe vzela skoraj 30.000 evrov. Ta je ob tem dejala, da si je denar izposodila in ga bo v najkrajšem možnem času vrnila. Policija za zdaj domnevno sporne posle Mausa še preiskuje.

Šestletnega Gala sicer želijo odpeljati na operacijo k specialistu Droru Paleyju, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom, a Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije po navedbah medijev posega ne namerava plačati. Operacija je predvidena junija prihodnje leto, za zdaj pa je društvo Maus poravnalo okoli 9000 evrov predplačila.

Prav tako pa se ob tem v javnosti pojavljajo vprašanjo o tem, ali lahko Galo pomaga društvo Palčica pomagalčica, ki je v nedavni odmevni akciji v rekordnem času zbralo okoli štiri milijone evrov. Kot je za STA povedala predstavnica društva Larisa Štoka, bo seveda ves denar porabljen izključno za otroke, ki potrebujejo zdravstveno pomoč. Pomagati so pripravljeni tudi Galu, vendar želijo, da se najprej razčistijo nejasnosti, ki so nastale v zvezi s tem in zdaj mečejo slabo luč na vse takšne humanitarne projekte.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice