Foto: posnetek zaslona, Qcenter Ptuj, Facebook
Ptuj je z lanskim oktobrom izgubil eno od svojih treh pošt. Z letošnjim oktobrom pa so spet v uporabi vse tri ptujske poštne številke.

Lani konec septembra je svoja vrata zaprla pošta na Rogozniški cesti 33 na Ptuju. Njena poštna številka 2249 je sicer ostala v uporabi, a sta uporabnikom na voljo ostali le še pošti 2250 Ptuj na Vodnikovi ulici 2 in 2251 Ptuj na Mariborski cesti 19.

Takrat so mnogi opozarjali, da bo zaradi zaprtja pošte na Rogozniški cesti gneča na že tako obremenjeni pošti v središču mesta še večja.

Uporabnike je razburjalo tudi dejstvo, da je bilo pri pošti na Rogozniški cesti mogoče parkirati brezplačno, pri pošti v mestu pa ne.

Te storitve so na voljo v novi pogodbeni pošti

Leto kasneje se je rešitev vendarle našla. Oktobra so odprli pogodbeno pošto 2249 Ptuj v Qcentru Ptuj na Puhovi ulici 21.

Pogodbena pošta se razprostira na 70 kvadratnih metrov velikem prostoru, ki je v bližini glavnega vhoda v trgovski center Qcenter Ptuj. Odprta je od ponedeljka do petka od 8. do 19. ure in ob sobotah od 8. do 12. ure.

Na pogodbeni pošti v Qcentru se poleg obvezujoče univerzalne storitve izvaja še druge poštne, bančne, finančne in ostale storitve.

To so: sprejem ostalih vrst pošiljk, sprejem pošiljk od pogodbenih strank, poizvedovanje po pošiljkah, storitve športne loterije in ponekod loterije Slovenije, izročitev pošiljk, ki niso bile vročene na dostavi, vplačila, varčevanja in izplačila iz TRR Nove KBM, dvig gotovine prek POS terminala, vplačilo poštne nakaznice, plačilo UPN QR do 3.000 evrov iz TRR pri Novi KBM, prodaja znamk, embalaže, kuvert in voščilnic.

Pogodbenik je ptujsko podjetje Povid

Pogodbenik nove pošte je ptujsko podjetje Povid, d. o. o., poštne storitve in trgovina na drobno. Poleg pogodbene pošte pogodbenik v okviru svojega podjetja izvaja še dejavnost trgovine na drobno.

Na Pošti Slovenije so pojasnili, da pogodbena pošta 2249 deluje kot vsaka druga pogodbena pošta: »Nabor storitev je enak na vseh pogodbenih poštah. Gre za unificiran model poslovanja.«

Poštno številko so prenesli od zaprte pošte v letu 2019.Torej ostaja poštna številka nespremenjena, to je 2249 Ptuj.

Veliko brezplačno parkirišče in ugoden delovni čas

Na Pošti Slovenije so povedali, da je za novo pošto pobudo dala županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek. Želela je, da bi vendarle bila kontaktna točka na kakšni ustrezni lokaciji, so dejali: »Namen je bil, da je pošta dostopna za uporabnike.«

Po njihovih besedah sta največja pridobitev nove pošte veliko parkirišče pred Qcentrom in zelo ugoden delovni čas za uporabnike.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice