Nekateri ribiči iz Ribiške družine Lendava poročajo o ostri oziroma naostreni kovini, ki se je v preteklih nekaj dneh znašla ob jezeru v Banuti, ki je sicer priljubljena točka ribičev predvsem zaradi narave in ustreznega dostopa.

Člani Ribiške družine Lendava so razočarani in zaskrbljeni nad početjem neznanca ali več njih. Ti z nameščanjem ostre kovine ne povzročajo zgolj materialne škode na pnevmatikah, temveč ob tem ogrožajo tudi sprehajalce, kolesarje in druge, ki v naravi preživljajo svoj prosti čas. 

Je v ozadju spor ribičev za ribolovna mesta?

Nekateri člani ribiške družine so pred nekaj dnevi s fotografijami ovekovečili obisk jezera v Banuti, ki jih bo drago stal. K sreči so poročali zgolj o preluknjanih pnevmatikah, do drugih poškodb k sreči tokrat ni prišlo.

»To je vsesplošen problem na tem lendavskem območju. Nekateri si začnejo lastiti neke pozicije, tu sem jaz, to je moje mesto, tu je moja klop oziroma kar koli drugega. Takšne stvari stvari bi bilo potrebno najprej prepovedati in sankcionirati,« je eden izmed komentarjev.

Spet drugi sumi, da bi lahko šlo za spore ribičev zaradi mest, saj naj bi se takšne stvari dogajale že lansko leto. 

»To domnevno počnejo starejši ribiči, ki jih moti, da tja zahajajo mlajši ribiči, ki izvajajo predvsem športni ribolov po načinu ujemi in spusti. Veliko je novih članov ter turistov in kaj takega se ne bi smelo dogajati,« pišejo. 

»To se je dogajalo že lani. Policiji je bilo javljeno. Vse, kar se je naredilo, je bilo, da so pristojni na oglasno desko dali obvestilo, na poti do oglasne deske pa verjetno pokasiraš kakšen žebelj,« je bilo še zapisano v kometnarjih na Facebooku.

Nekateri predlagajo namestitev kamer, spet drugi javni linč. Takšni predmeti naj bi bili že lansko leto nastavljeni na več mestih, a vsi so skupnega mnenja, da previdnost ne bo odveč.

Ob tem naprošajo, da v kolikor bi kdor koli od obiskovalcev v prihodnje opazil še kakšen podoben primer, naj o tem takoj obvesti policijo, saj gre za povzročitev splošne nevarnosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice