Foto: Boris Živulovič/Bobo
Društvo športnih novinarjev Slovenije je izbralo najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljšo športno ekipo leta v Sloveniji. Glasovalo je 105 članov Društva športnih novinarjev Slovenije.

Dvainpetdeseta podelitev nagrad se je odvila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer sta sedela tudi predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin in slovenski predsednik Borut Pahor. Slednji je za najboljše slovenske športnike v predsedniški palači pripravil tudi tradicionalni sprejem ob koncu leta.

Kdo sta najboljša športnika?

Naziv najboljše si je po oceni Društva športnih novinarjev Slovenije znova prislužila športna plezalka Janja Garnbret, ki je dobila 269 glasov, v moški kategoriji pa je naziv naj športnika z 272 glasovi osvojil vrhunski kolesar Primož Roglič.

Najboljša športna ekipa leta v Sloveniji je moška odbojkarska reprezentanca z 95 glasovi športnih novinarjev. 

Za naj športnico so športni novinarji predlagali še Ilko Štuhec, ki se je zavihtela šele na drugo mesto z 208 glasovi, Tim Gajser pa se je s 106 glasovi v moški kategoriji zavihtel na tretje mesto. 

Lani sta si naziva najboljših prislužila takrat še devetnajstletna najstnika, košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je letos pristal na drugem mestu, in športna plezalka Janja Garnbret, ki je znova posegla po tituli najboljše. Najboljša ekipa lanskega leta pa sta bili Tina Mrak in Veronika Macarol, uspešna jadralna posadka v razredu 470.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice